Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Vrijwilliger worden

We zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, voor alle voorkomende werkzaamheden. We zitten vooral te springen om chauffeurs en ook bijrijders op onze ambulances.

 

Vrijwilligerswerk bij het dierenasiel & dierenambulancedienst

Als je van dieren en van mensen houdt is de dierenambulance een uitstekende plek voor vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger is het mogelijk als centralist, chauffeur op de dierenambulance of als bijrijder zelf met eigen ogen te zien, mee te maken en gevoelsmatig te ervaren wat werken voor dieren in nood inhoudt.

Vrijwilligerswerk bij onze dierenopvang:

Hou je meer van dieren en heb je minder affiniteit met het directe werken met mensen? Dan is het misschien aantrekkelijker voor jou, vrijwilligerswerk in te vullen in ons dierenasiel of de dierenopvang. Enthousiaste vrijwilligers die veel van katten/kittens, honden of knaagdieren houden en geen hekel hebben aan verzorgen, knuffelen en/of schoonmaken, hebben hier het vrijwilligerswerk van hun leven en krijgen veel verantwoordelijkheid.

Vrijwilligerswerk op de kattenafdeling:

Op de kattenafdeling begint de dag om 9.00 uur voor de vrijwillige medewerkers, met het schoonmaken van de kattenbakken, kattenkooien, krabpalen, mandjes en eten- en drinkbakjes, de vloeren worden geveegd en gedweild zodat de katten heel de dag in een schone kennel verblijven. Ook krijgen de katten 's morgens vers eten en drinkwater.

Daarnaast geeft iedereen de katten de gehele dag door aandacht, liefde en verzorging, zoals kammen, aaien, spelen en knuffelen. Daarmee wordt het vrijwilligerswerk niet alleen leuker, maar wordt ook de socialisatie van de katten sterk bevorderd. Van de vrijwilligers wordt ook verwacht dat er geholpen wordt bij het schoonhouden van gebruiksmateriaal als bijvoorbeeld dekens (wassen, drogen en opvouwen) kussens en dergelijke kittenkamer(s). Een onderdeel van de kattenafdeling is/zijn de zogenaamde kittenkamer(s) die op dezelfde wijze dagelijks schoongemaakt moet(en) worden en waar vele kittens, als kleine donderstenen, wachten op verzorging, aandacht, spelen, een knuffel en/of een vrijwilliger als baasje.

Vrijwilligerswerk op de hondenafdeling:

Op de hondenafdeling begint het werk ook om 9.00 uur voor onze vrijwilligers. De honden worden elke morgen eerst uitgelaten. De hondenkennels worden ondertussen geveegd, geschrobd en gedweild en vers eten en drinken klaargezet. In principe gaan de honden meerdere keren per dag mee naar buiten onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger. Binnen de hondenafdeling tref je verschillende hondenrassen aan. Kleine honden, grote honden, lieve honden maar ook honden die een traumatische ervaring hebben opgedaan. Je moet als vrijwilliger hier wel tegen bestand zijn en enige ervaring met honden is niet alleen wenselijk, maar eerder ook noodzakelijk.

Vrijwilligerswerk in de ziekenboegen:

Zowel voor katten als honden beschikken wij over afzonderlijke ziekenboegen. Dat zijn volledig beschermde ruimten. Binnen deze aparte ruimten worden zieke dieren op een extra beschermende en gedesinfecteerde wijze verzorgd met alles wat noodzakelijk is om herstel te bevorderen en besmetting van de andere gezonde dieren te voorkomen. De vrijwillige verzorgers van de ziekenboeg zijn in principe alleen werkzaam binnen die ruimten. Hygiëne voor onze vrijwilligers en de zieke dieren staat bij ons natuurlijk hoog in het vaandel.

Overige mogelijkheden voor vrijwilligerswerk:

Afhankelijk van je (voor-)opleiding en/of persoonlijke mogelijkheden en interesses is elke andere mogelijkheid tot inzet van vrijwilligerswerk bespreekbaar met de beheerders en/of het bestuur. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk op administratief, beheersmatig, gebouwtechnisch of organisatorisch gebied.

Personeelsruimte en catering:

Binnen ons gebouw is een grote personeelsruimte waar elke vrijwilliger in de pauze even tot rust kan komen en waar koffie, thee en/of soep voor iedereen gratis klaar staat. 

Basis EHBO voor dieren en gratis cursus EHBO voor dieren:

Vrijwilligers die graag op verantwoorde wijze eerste hulp willen gaan verlenen aan (gezelschaps)dieren krijgen bij ons gelegenheid kennis te nemen van de basisbeginselen van EHBO voor dieren en wordt de mogelijkheid geboden de cursus "EHBO voor dieren", verzorgd door onze dierenarts Dier en Dokter Mierlo/Helmond, op onze kosten te volgen.

Tot slot

Wij zijn blij met u als vrijwilliger, maar zien wederzijds vrijwilligheid niet als vrijblijvendheid.

  WILT U EEN DONATIE DOEN AAN DE Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. DAN KAN DAT OP:
IBAN NL63 RABO 01710 58615