Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

In Memoriam

Op woensdag 18 maart 2020 is Wilma Michielsen overleden.

Wilma MichielsenOp 4 oktober 1986 heeft Wilma Stichting Dierenambulance Helmond e.o. opgericht. De Dierenambulance werd vanuit huis gedraaid, de huiskamer van Wilma werd gebruikt door de vrijwilligers om bij elkaar te komen.

Ze droomde er jarenlang van om een gebouw te kunnen openen, waar kantoren, een centrale en de dierenambulances onderdak konden vinden.

En in 2008 was het zover! Dierenambulance Helmond kreeg een gebouw aan de Grasbeemd 17 in Helmond.

Bleef over haar allergrootste droom: een asiel in Helmond. Met hulp van Helmondse Belangen kwam ook deze droom uit in september 2010 en Stichting Animal Hope werd opgericht.

Wilma stond 24/7 klaar voor de dieren. Als er een dier in nood was hoefde je maar te bellen en ze was er. Van haar vrijwilligers verwachtte ze dezelfde inzet. Maar dat was geen probleem, haar liefde voor dieren was besmettelijk.

Haar beroemde uitspraak, wanneer er weer eens iets vreselijks was gebeurd (mishandeling of verwaarlozing van dieren) was: "Dieren zijn geen beesten, mensen zijn beesten!"

Helaas kreeg zij begin 2011 de diagnose terminale longkanker en volgens de artsen had ze nog maar maximaal 10 maanden te leven.

 

 

Mogelijk heeft haar vechtlust voor dieren ervoor gezorgd dat die 10 maanden 9 jaar zijn geworden. Of de angst dat er geen goede opvolgers waren om ‘haar Dierenambulance’ en ‘haar dierenasiel’ op de rails te houden, zodat ‘haar dieren’ in gevaar zouden komen. 

In 2012 legde ze de meeste van haar werkzaamheden, om gezondheidsredenen, neer. Wel had zij een weloverwogen keuze gemaakt wie haar zouden opvolgen.

Wilma heeft op 4 maart de leeftijd van 75 jaar mogen bereiken. Ze heeft nu eindelijk haar rust gevonden en wordt hopelijk weer herenigd met haar geliefde huisdieren.

Wij verliezen met haar een prachtig mens, met een onmetelijke liefde en vechtlust voor dieren. Wij gaan door met wat zij heeft opgebouwd!

Wij wensen iedereen heel veel sterkte met dit verlies.

Bestuur en MT-team Dierenambulance en Dierenasiel Helmond