Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Wil jij dierenambulance chauffeur of bijrijder worden?

17-09-2016


Wij zijn met spoed op zoek naar chauffeurs en bijrijders voor onze ambulancedienst!

Onze dierenambulances rukken zeven dagen per week, dag en nacht uit voor dieren in nood. Dit vrijwilligerswerk voer je altijd uit met z'n tweeën.

dierenambulanceJe werk varieert van het assisteren van politie en brandweer tot het verlenen van eerste hulp aan dieren in nood. Je gaat weloverwogen te werk, bent zorgvuldig, stressbestendig en collegiaal.

Je bent een dierenvriend, maar je kunt ook goed met mensen omgaan. Je treedt doortastend en tactvol op en neemt met groot verantwoordelijkheidsgevoel deel aan het verkeer.

Uiteraard heb je als chauffeur een geldig rijbewijs B. Je woont in Helmond. 

Interesse? Stuur een mailtje naar info@dierenambulancehelmond.nl,dan nemen wij contact met je op.

 

Wij zijn tevens op zoek naar vrijwilligers om de dieren in het asiel te verzorgen.


Opbrengst inzameling gewonde dieren

13-09-2016

 

Er is enthousiast gereageerd op onze oproep voor financiële ondersteuning vanwege de opvallend grote instroom van zieke en gewonde dieren.

Er is maar liefst 633 euro binnengekomen!

We zijn hier enorm blij mee. We kunnen hiermee meerdere dieren helpen en onze medicijnkast weer bijvullen.

Namens onze dieren, die uw hulp zo hard nodig hebben: heel hartelijk dank! Fijn dat we op u kunnen rekenen als de nood hoog wordt.


Onze dierenartsen hebben het druk!

27-08-2016


Mensen die regelmatig op onze site komen, is het misschien opgevallen dat er een tijdje nauwelijks nieuwe katten bij kwamen.

Kwam er echt zo weinig binnen in de drukste tijd van het jaar voor elk asiel? Ehm nee, dat niet!

Wat er wél aan de hand is: bijna elke kat die de laatste tijd bij ons arriveert, heeft in meerdere of mindere mate medische averij. Er komt bijna geen enkele kat "fris en fruitig" zonder mankementen binnen. Een flink deel kan gelijk naar de kliniek of er wordt een operatie op de agenda gezet. De medicijnkast kan dus maar beter goed gevuld zijn. Onze dierenartsen hebben het er maar druk mee!

Nogal wat katten zijn halfverhongerd, andere hebben een slecht gebit, sommige zijn lichtgewond, andere liggen zwaar in de kreukels. De een is halfkaal, de ander heeft ontzettende klitten. Schaafwonden, snijwonden, breuken, we komen vanalles tegen. Soms is er sprake van een ongeluk, soms achterstallig medisch onderhoud en/of verwaarlozing. Wat dan ook: we zijn druk bezig om alles op te knappen en klaar te maken voor adoptie, en dat kost meer tijd (en geld) dan wanneer de beestjes "rond en gezond" binnenkomen.

Neemt u maar eens een kijkje bij de eerste lichting Boldy, Blossom, Buster, Joep en Donald. Met de volgende lichting Loesje, Vosco, Remco en Nora zijn we nog bezig... En de nieuwe doktersklantjes komen alweer binnen! 


Actie: steriliseren, castreren en chippen van katten

16-02-2016

In de laatste 2 weken van maart 2016 staat er weer een sterilisatie-, castratie- en chip-actie gepland voor de inwoners van Helmond.

  • Voor een speciale prijs van 65 euro kunt u uw poes laten steriliseren. Het castreren van katers kost 45 euro.
  • Voor 15 euro kunt u uw huisdier laten chippen.

Werkwijze

Inschrijven kan binnen de openingstijden van het asiel: op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12:00-16:00 uur, en op zaterdag van 12:00-15:00 uur. Donderdag en zondag zijn wij gesloten.

We vragen u wel om daarvoor naar het gebouw van de Dierenambulance (Grasbeemd 17) te komen en bij opgave meteen te betalen. Dit laatste kan via pin of contant. Daarna prikt de Dierenambulance samen met u een datum waarop uw huisdier gesteriliseerd/gecastreerd kan worden. Mocht u zelf geen mogelijkheid hebben om uw kat naar de dierenarts te brengen dan kan de ambulance daar een handje bij helpen.

Voor het chippen kunt u direct met uw huisdier terecht bij Dierenambulance Helmond

U kunt zich nu al opgeven voor deze actie. Inschrijven kan tot 19 Maart.


Wist u dat uw (oude) kleding voor ons veel waard is?

16-02-2016

Doe mee aan de kledingactie voor dieren in nood!

geef kleding

Het inzamelen van oude kleding, textiel en schoenen is een klein gebaar, maar veel waard voor dieren in nood in Nederland.

Bij het dierenasiel (aan de Grasbeemd 17 in Helmond) en bij Dier en Dokter in Mierlo (Geldropseweg 8a Mierlo) kunt u al uw kleding, textiel en schoenen die u niet meer nodig heeft, in afgesloten zakken in de oranje container deponeren.

U helpt daarmee Stichting DierenLot om dieren in nood te helpen. En u steunt ons ook! Want per ingeleverde kilo krijgen wij (dierenambulance en asiel Helmond e.o.) een bedrag gedoneerd voor onze dieren.

Alle kleding, textiel en schoenen worden vervolgens door Stichting DierenLot gesorteerd en daarna verkocht. Deels als 2e hands kleding en anders voor recycling.

Wat wel en wat niet?

De (gebruikte) kleding, textiel en schoenen mogen kapot zijn, maar wel graag schoon en in dichtgebonden zakken aanbieden.

Dekbedden, kussens, matrassen enz. kunnen we helaas niet gebruiken.

Handdoeken en badlakens zijn natuurlijk altijd zeer nuttig voor ieder dierenhulpcentrum en daar kunnen we er ook geen genoeg van krijgen! Deze graag apart aanbieden.

 

Namens alle dieren in nood in Nederland: heel erg bedankt!


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15