Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Actie: steriliseren, castreren en chippen van katten

16-02-2016

In de laatste 2 weken van maart 2016 staat er weer een sterilisatie-, castratie- en chip-actie gepland voor de inwoners van Helmond.

  • Voor een speciale prijs van 65 euro kunt u uw poes laten steriliseren. Het castreren van katers kost 45 euro.
  • Voor 15 euro kunt u uw huisdier laten chippen.

Werkwijze

Inschrijven kan binnen de openingstijden van het asiel: op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12:00-16:00 uur, en op zaterdag van 12:00-15:00 uur. Donderdag en zondag zijn wij gesloten.

We vragen u wel om daarvoor naar het gebouw van de Dierenambulance (Grasbeemd 17) te komen en bij opgave meteen te betalen. Dit laatste kan via pin of contant. Daarna prikt de Dierenambulance samen met u een datum waarop uw huisdier gesteriliseerd/gecastreerd kan worden. Mocht u zelf geen mogelijkheid hebben om uw kat naar de dierenarts te brengen dan kan de ambulance daar een handje bij helpen.

Voor het chippen kunt u direct met uw huisdier terecht bij Dierenambulance Helmond

U kunt zich nu al opgeven voor deze actie. Inschrijven kan tot 19 Maart.


Wist u dat uw (oude) kleding voor ons veel waard is?

16-02-2016

Doe mee aan de kledingactie voor dieren in nood!

geef kleding

Het inzamelen van oude kleding, textiel en schoenen is een klein gebaar, maar veel waard voor dieren in nood in Nederland.

Bij het dierenasiel (aan de Grasbeemd 17 in Helmond) en bij Dier en Dokter in Mierlo (Geldropseweg 8a Mierlo) kunt u al uw kleding, textiel en schoenen die u niet meer nodig heeft, in afgesloten zakken in de oranje container deponeren.

U helpt daarmee Stichting DierenLot om dieren in nood te helpen. En u steunt ons ook! Want per ingeleverde kilo krijgen wij (dierenambulance en asiel Helmond e.o.) een bedrag gedoneerd voor onze dieren.

Alle kleding, textiel en schoenen worden vervolgens door Stichting DierenLot gesorteerd en daarna verkocht. Deels als 2e hands kleding en anders voor recycling.

Wat wel en wat niet?

De (gebruikte) kleding, textiel en schoenen mogen kapot zijn, maar wel graag schoon en in dichtgebonden zakken aanbieden.

Dekbedden, kussens, matrassen enz. kunnen we helaas niet gebruiken.

Handdoeken en badlakens zijn natuurlijk altijd zeer nuttig voor ieder dierenhulpcentrum en daar kunnen we er ook geen genoeg van krijgen! Deze graag apart aanbieden.

 

Namens alle dieren in nood in Nederland: heel erg bedankt!


Dank voor uw donatie voor Alexis!

16-01-2016

De inzameling voor Alexis heeft maar liefst 725 euro opgebracht! Dat is ruim voldoende om de operatiekosten aan zijn gebit te dekken.

Wij én Alexis zijn iedereen dankbaar voor alle gulle giften. Dat wat er na aftrek van de kosten overblijft, wordt uiteraard besteed aan een volgend diertje dat extra medische zorg nodig heeft.

Vrijdag 15 januari is de tweede hoektand van Alexis eruitgegaan. Deze flinke knaap is klaar voor adoptie; hij staat te popelen om aan zijn nieuwe leven te beginnen! 


Alexis heeft uw steun nodig!

31-12-2015

De "gekke bek" van Alexis! 

Arme Alexis heeft een constructiefoutje: zijn onderkaak is net iets te lang ten opzichte van zijn bovenkaak. Hierdoor prikken zijn onderste twee hoektanden steeds in zijn bovenlip. Hij kan er prima mee eten, maar hij heeft het wel heel druk met het steeds weer her-positioneren van zijn kaken en bovenlip. Oftewel: hij trekt de hele dag gekke bekken!

In overleg met de dierenarts is besloten om de twee onderste hoektanden te verwijderen. Dat is nog een fikse, tijdrovende en nauwkeurige klus. De kosten van deze ingreep overstijgen ons gebruikelijke budget voor de asieldieren behoorlijk.

Alexis Alexis

Om onze penningmeester niet aan het tandenknarsen te brengen, willen wij u om een kleine bijdrage vragen voor Alexis. Elk bedragje is welkom op rekeningnummer NL63RABO0171058615 t.n.v. Dierenambulance Helmond, onder vermelding van "Alexis".

Als iedereen een duit in het digitale zakje doet, hoeft Alexis niet meer de hele dag gekke bekken te trekken. En natuurlijk hoeft hij niet te wachten; de dierenarts is al aan de gang gegaan. De eerste etappe is met succes afgerond, binnenkort moet ook de tweede hoektand eraan geloven en is het afgelopen met het "gekke bekken trekken". We zullen zijn gekke snoeten best een beetje missen want het was eerlijk gezegd wel komisch...

Namens Alexis: alvast heel hartelijk bedankt!


Gemeente Helmond verlengt overeenkomst met Stichting Dierenambulance Helmond

11-12-2015

Gemeente Helmond heeft de lopende overeenkomst voor de opvang van zwerfdieren met de Stichting Dierenambulance Helmond, die op 31 december 2015 afloopt, met 3 jaar verlengd. 

Op vrijdag 11 december werd in de werkkamer van burgemeester Blanksma-Van den Heuvel de overeenkomst samen met de leden van het dagelijks bestuur ondertekend c.q. bekrachtigd. 

Naast de 3 jaar verlenging is ook de optie meegenomen om de overeenkomst, zo nodig stilzwijgend, met 1 of 2 jaar te verlengen.

Burgemeester Blanksma-Van den Heuvel: “enorme waardering voor de 130 vrijwilligers die zich inzetten voor het welzijn van onze dieren.”

Ondertekening verlenging overeenkomst

Van links naar rechts: Pieter van de Reek, Bas ten Bruggen Cate, Burgemeester E. Blanksma-Van den Heuvel, Berry Smits

Foto: PressVisuals.com

 

Lees hier het persbericht

 

 


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14