Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Vrijwilligers voor onze hondenafdeling

28-01-2017

 

vrijwilligers gezochtWij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de hondenafdeling

Voor de hondenafdeling zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers met kennis en ervaring in het begeleiden van “moeilijke” honden op een positieve manier.

Je houdt je vooral bezig met het socialiseren, op een positieve manier begeleiden en verzorgen van de honden.

Werktijden zijn van 09:00 t/m 13:00 en van 13:30 t/m 17:30, minimaal 1 dagdeel per week in overleg. Als deze tijden voor je een sta in de weg zijn kan dit altijd besproken worden.

Helaas zijn er honden die met een trauma of rugzakje bij ons komen. Voor deze honden zijn wij dringend op zoek naar mensen die dit niet afschrikt en bereid zijn om onder deskundige hulp hiermee aan de slag te gaan. Zodat ook deze honden weer een kans hebben op een beter leven en een kans maken op een nieuwe start.

Ben je bekend met het begeleiden van honden op een positieve manier? En kun je omgaan met wat “moeilijkere” honden? Heb je geduld, tijd en vooral zin? Dan zijn wij op zoek naar JOU!

Heb je weinig of geen ervaring treur dan niet, we hebben ook “makkelijke” honden die gewoon wat extra aandacht willen. Ook kunnen we altijd hulp gebruiken voor andere klusjes en kun je tussentijds ervaring op doen in het begeleiden van de moeilijkere honden.

We zoeken ook gastgezinnen voor honden

Verder zijn wij momenteel dringend op zoek naar gastgezinnen om honden in een huiselijke omgeving op te vangen en te begeleiden. Dit gaat meestal om honden die moeite hebben om in een kennel te verblijven en komen dan vaak met een hoog stress niveau binnen. Kennis van lichaamstaal en positieve begeleiding van deze honden zijn hier dan ook een must!! Onze hondengedragstherapeut kan hier ondersteuning bieden.

Kun jij je hierin vinden en trekt het je aan om vrijwilliger of gastgezin te worden, of wil je meer informatie, neem dan contact op via ons email adres: info@dierenambulancehelmond.nl


Actie: steriliseren, castreren en chippen van katten

23-10-2016

Eind 2016 is er weer een sterilisatie-, castratie- en chip-actie gepland voor de inwoners van Helmond.

  • Voor een speciale prijs van 65 euro kunt u uw poes laten steriliseren. Het castreren van katers kost 45 euro.
  • Voor 15 euro kunt u uw huisdier laten chippen.

Werkwijze

Inschrijven kan binnen de openingstijden van het asiel: op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12:00-16:00 uur, en op zaterdag van 12:00-15:00 uur. Donderdag en zondag zijn wij gesloten.

We vragen u wel om daarvoor naar het gebouw van de Dierenambulance⁄het asiel (Grasbeemd 17, Helmond) te komen om het inschrijvingsformulier in te vullen. U kunt vervolgens zelf contact opnemen met dierenartsenpraktijk Dier en Dokter om een afspraak te maken. U neemt het formulier mee naar de afspraak en mag dan afrekenen voor de actieprijs. 

Inschrijven kan tot 18 november.


Geslaagde Open Dag

03-10-2016


Onze Open Dag, afgelopen zondag 2 oktober, was weer zeer geslaagd.

Dank aan alle bezoekers voor hun interesse in ons werk! En dank aan alle vrijwiligers voor alle hulp om deze dag een succes te maken!


OPEN DAG - zondag 2 oktober 2016

29-09-2016

 

Open Dag 2016


Wil jij dierenambulance chauffeur of bijrijder worden?

17-09-2016


Wij zijn met spoed op zoek naar chauffeurs en bijrijders voor onze ambulancedienst!

Onze dierenambulances rukken zeven dagen per week, dag en nacht uit voor dieren in nood. Dit vrijwilligerswerk voer je altijd uit met z'n tweeën.

dierenambulanceJe werk varieert van het assisteren van politie en brandweer tot het verlenen van eerste hulp aan dieren in nood. Je gaat weloverwogen te werk, bent zorgvuldig, stressbestendig en collegiaal.

Je bent een dierenvriend, maar je kunt ook goed met mensen omgaan. Je treedt doortastend en tactvol op en neemt met groot verantwoordelijkheidsgevoel deel aan het verkeer.

Uiteraard heb je als chauffeur een geldig rijbewijs B. Je woont in Helmond. 

Interesse? Stuur een mailtje naar info@dierenambulancehelmond.nl,dan nemen wij contact met je op.

 

Wij zijn tevens op zoek naar vrijwilligers om de dieren in het asiel te verzorgen.


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14