Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Monty

08-09-2017


Een paar dagen geleden vroegen wij u om te doneren voor Monty (zie het bericht onder de foto's). 

Echter, Monty bleek aan een stofwisselingsziekte te lijden waardoor zijn botten niet sterk genoeg bleken. Op advies van de dierenarts is hij helaas ingeslapen.

Indien u uw donatie graag terug krijgt, kunt u een mail sturen naar info@dierenambulancehelmond.nl met uw gegevens (naam, bankrekeningnummer en het bedrag). Wij zorgen ervoor dat uw donatie in dat geval zo spoedig mogelijk wordt teruggeboekt.

Mocht dat niet voor iedereen het geval zijn, dan zullen wij met het geld dat overblijft een toekomstig pechvogeltje helpen.

Wij danken u hartelijk voor alle steunbetuigingen!

 

Monty

Pechvogeltje Monty heeft uw hulp nodig!

Maak kennis met Monty. Dit "kaboutertje" van nog geen drie turven hoog is amper tien weken oud, maar heeft al meer meegemaakt dan goed voor 'm is.

Monty heeft waarschijnlijk een tijdje onder een motorkap gezeten, hij had verbrande snorharen en brandwonden aan zijn voetzooltjes. Ook heeft hij wellicht een tijdje met z'n achterpootjes bekneld gezeten waardoor daar een zwakke plek is ontstaan. Hij is tijdens het spelen in het gastgezin onfortuinlijk van de bank gerold, en ondanks de zachte landing op het hoogpolig tapijt bleek hij toch een gebroken pootje opgelopen te hebben.

Uit de röntgenfoto's bleek dat er in het ándere pootje, eveneens op precies dezelfde plek, een oude breuk zat die al aan het genezen was. Monty heeft een fraaie spalkconstructie gekregen om de nieuwe breuk hopelijk net zo voorspoedig te laten genezen.

Het humeur van het manneke heeft er absoluut niet onder te lijden, het is echt een zonnetje in huis.

Maar, alsof het allemaal nog niet genoeg is, hij heeft ook nog een aangeboren afwijkinkje: zijn onderkaak is iets te kort. Daardoor gaan zijn onderste hoektanden straks waarschijnlijk in zijn gehemelte prikken zodat die getrokken moeten gaan worden. Als u goed kijkt kunt u op de twee onderste foto's zijn terugwijkende onderkaak zien (en een verbrand voetje). Hoeveel pech kun je hebben als piepjonge dreumes?

Uiteraard hebben wij in onze begroting een potje voor medisch onheil, maar dat potje is niet toereikend voor een hummeltje dat blijmoedig in elk hoekje gaat zitten waar de klappen vallen. En we moeten ook aan onze penningmeester denken die nu toch ook wat bleek om de neus wordt.

Wie helpt mee om Monty weer op de been te krijgen? Wie helpt mee om een prachtige volwassen kerel van Monty te maken ondanks de ongelukkige start van het knaapje?

Giften zijn meer dan welkom op bankrekeningnummer NL63RABO0171058615 t.n.v. Dierenambulance Helmond, onder vermelding van "Monty". Heel hartelijk dank! 


Nieuwe tarieven adoptie en ritten dierenambulance

14-07-2017


Met ingang van 15 juli 2017 hanteren wij een nieuwe prijslijst voor adoptie en ritten met de ambulance. Helaas hebben we de tarieven iets moeten verhogen.

Adoptieprijzen honden per 15 juli 2017:

Soort Leeftijd Adoptieprijs  
Pup < 8 maanden € 250,00
Jonge hond > 8 maanden tot 5 jaar € 150,00
Volwassen hond > 5 jaar € 135,00

 

Adoptieprijzen katten per 15 juli 2017:

Soort Leeftijd Adoptieprijs  
Kitten

< 8 maanden 

Wanneer u 2 kittens tegelijkertijd adopteert

€ 165,00 

€  305,00

Poes volwassen > 8 maanden tot 13 jaar € 140,00
Kater volwassen > 8 maanden tot 13 jaar € 140,00
Kat senior > 13 jaar €   60,00

 

Ritprijzen dierenambulance per 15 juli 2017:

Rit Prijs  
Helmond € 32,00
Laarbeek € 32,00
   
Voor aangrenzende gemeenten rekenen we € 13 extra:  
Asten € 45,00
Bakel € 45,00
De Mortel € 45,00
Deurne € 45,00
Eindhoven € 45,00
Geldrop € 45,00
Gemert € 45,00
Mierlo € 45,00
Milheeze € 45,00
Nuenen € 45,00
Ommel € 45,00
Someren € 45,00
   
Overige bestemmingen:  
Per gereden kilometer €  0,55
   
Ophalen overleden dier:  
ivm afvoeren, per kilo extra €  0,55

Op zoek naar een kitten?

24-06-2017


Wij verklaren het kitten-adoptieseizoen voor geopend!

Hoewel het kitten-opvangseizoen al even geleden is begonnen, zijn nu de eerste kittens beschikbaar voor adoptie.

Voordat u nu snel naar het asiel komt gestormd, ze zitten nog wel bij onze gastgezinnen. Dus bent u op zoek naar een lief huisgenootje en bent u bereid de rest van zijn leven voor hem te zorgen, kijk dan even op deze pagina.

 


Wij wachten al heel lang

29-04-2017

 

BoldyNessaJoep

Hallo, wij zijn Boldy, Nessa en Joep.

Wij logeren nu al best lang in het asiel. We worden heel goed verzorgd, dat zeker, maar toch zijn we het beu hier. We willen nu heel graag weer een eigen plekje.

Wil je meer over ons weten, kijk dan op de pagina van Boldy, van Nessa of van Joep.

Wil je ons in het echt ontmoeten, kom dan naar het asiel op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur, en op zaterdag tussen 12:00 en 15:00 uur. Donderdag en zondag is het asiel gesloten.

Tot snel!

 


Vrijwilligers voor onze hondenafdeling

28-01-2017

 

vrijwilligers gezochtWij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de hondenafdeling

Voor de hondenafdeling zijn wij dringend op zoek naar vrijwilligers met kennis en ervaring in het begeleiden van “moeilijke” honden op een positieve manier.

Je houdt je vooral bezig met het socialiseren, op een positieve manier begeleiden en verzorgen van de honden.

Werktijden zijn van 09:00 t/m 13:00 en van 13:30 t/m 17:30, minimaal 1 dagdeel per week in overleg. Als deze tijden voor je een sta in de weg zijn kan dit altijd besproken worden.

Helaas zijn er honden die met een trauma of rugzakje bij ons komen. Voor deze honden zijn wij dringend op zoek naar mensen die dit niet afschrikt en bereid zijn om onder deskundige hulp hiermee aan de slag te gaan. Zodat ook deze honden weer een kans hebben op een beter leven en een kans maken op een nieuwe start.

Ben je bekend met het begeleiden van honden op een positieve manier? En kun je omgaan met wat “moeilijkere” honden? Heb je geduld, tijd en vooral zin? Dan zijn wij op zoek naar JOU!

Heb je weinig of geen ervaring treur dan niet, we hebben ook “makkelijke” honden die gewoon wat extra aandacht willen. Ook kunnen we altijd hulp gebruiken voor andere klusjes en kun je tussentijds ervaring op doen in het begeleiden van de moeilijkere honden.

We zoeken ook gastgezinnen voor honden

Verder zijn wij momenteel dringend op zoek naar gastgezinnen om honden in een huiselijke omgeving op te vangen en te begeleiden. Dit gaat meestal om honden die moeite hebben om in een kennel te verblijven en komen dan vaak met een hoog stress niveau binnen. Kennis van lichaamstaal en positieve begeleiding van deze honden zijn hier dan ook een must!! Onze hondengedragstherapeut kan hier ondersteuning bieden.

Kun jij je hierin vinden en trekt het je aan om vrijwilliger of gastgezin te worden, of wil je meer informatie, neem dan contact op via ons email adres: info@dierenambulancehelmond.nl


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13