Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Dankjewel!

16-12-2019

 

Opbrengst collectebus Dierspecialist van der Velden in Geldrop

dierspecialistVanaf september stond er bij de kassa van Dierspecialist van der Velden een van onze collectebussen. Onlangs hebben we die op mogen halen en er zat meer dan €100,- in.

Namens alle dieren bedanken wij Dierspecialist van der Velden en zijn klanten.

 

 

 

 

 

 

Truck Clean

Truck Clean Helmond

Wij rijden 24 uur per dag, 365 dagen per jaar in weer en wind. En ja, dan worden onze ambulances nogal schmutzig. Gelukkig kunnen we altijd terecht bij Truck Clean Helmond voor een wasbeurt van onze ambulances.

Truck Clean Helmond: hartelijk dank daarvoor!

 

 


Vrijdag 20 december 2019 is het asiel gesloten

05-12-2019

 

Op vrijdag 20 december is het asiel gesloten. En wel om een speciale reden.

Op die dag worden 's middags alle vrijwilligers even in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet voor onze honden, katten, kittens, konijen, vogels etc. 

We bedanken hen voor hun harde werken bij bijvoorbeeld het verzorgen van de dieren, het aandacht geven aan de dieren, voor de opvang van dieren in eigen gezin, voor het aannemen/beantwoorden van telefoontjes, voor de administratie, voor het (bij)rijden in de dierenambulance, en voor zo ontzettend veel meer. 

En last but not least, voor de gezelligheid en betrokkenheid van al deze lieve mensen.

We zijn uiteraard bereikbaar voor noodgevallen!


Bestuur en Beheer Stichting Dierenambulance Helmond e.o.

 

20-12-2019


Uitbreiding werkgebied Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

29-11-2019

 

Ons verzorgingsgebied wordt groter. Vanaf 1 januari 2020 is de dierenambulance voor inwoners van de gemeenten Helmond, Laarbeek, Asten, Someren en Gemert-Bakel 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor noodgevallen.

Welke woonplaatsen?

Het verzorgingsgebied bestaat vanaf 1 januari 2020 uit de woonplaatsen: Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Elsendorp, Gemert, Handel, Helmond, Heusden, Lierop, Lieshout, Mariahout, Milheeze, De Mortel, Ommel, De Rips, Someren, Someren-Eind en Someren-Heide.

Meer dierenambulances

Dit grotere gebied maakt een uitbreiding van twee naar drie dierenambulances noodzakelijk. Deze zijn alle drie beschikbaar gesteld door Stichting Dierenlot. Onze 3e ambulance gaat al vanaf 20 december 2019 rijden. De inwoners in het verzorgingsgebied zullen merken dat de responsetijd sterk versnelt ten opzichte van de huidige situatie.

Meer vrijwilligers nodig

Met het groter worden van het verzorgingsgebied en de uitbreiding van dierenambulances, wordt ook de vraag naar vrijwilligers groter. We zijn dringend op zoek naar chauffeurs en bijrijders op onze ambulances, naar centralisten om meldingen aan te nemen en naar vrijwilligers bij onze dierenopvang. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Opvang in het dierenasiel

Ons dierenasiel biedt opvang aan honden, katten en andere huisdieren die geen onderdak meer hebben. Bij zwerfkatten, zwerfhonden en andere huisdieren zonder eigenaar die bij ons binnen komen, wordt in eerste instantie op allerlei manieren (via Stichting Amivedi, onze eigen website en Facebook) geprobeerd om de rechtmatige eigenaar te vinden. Mocht dat na 14 dagen niet gelukt zijn dan zoeken we op een verantwoorde wijze naar een nieuw baasje. Ook dieren die door hun eigenaar om diverse redenen (ziekte, verhuizing, enz.) aan ons asiel worden afgestaan, worden liefdevol opgenomen. In het wild levende dieren worden na verzorging teruggeplaatst in de natuur. Indien dat niet mogelijk is, worden deze dieren naar gespecialiseerde opvangcentra gebracht. 

Bezoeken en adopteren

Inwoners van de genoemde gemeenten kunnen katten en kittens tijdens openingstijden vrijblijvend bezoeken in het dierenasiel. Het bezoeken van de honden kan alleen op afspraak. Informatie over de procedure voor het adopteren van een hond, kat of kitten is te vinden op: www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/

Extra service dierenambulance

Als mensen zelf geen vervoer hebben, dan kunnen zij tegen betaling de dierenambulance ook inschakelen om bijvoorbeeld met het huisdier naar de dierenarts te gaan, of om het overleden huisdier op te laten halen. Indien gewenst verzorgt de Dierenambulance tegen meerprijs ook de crematie of begrafenis van huisdieren. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Hoe kunt u ons bereiken?

Voor noodgevallen is de dierenambulance 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar op telefoonnummer 0492-513971.

Voor overige vragen of voor contact met het dierenasiel zijn de medewerkers via hetzelfde telefoonnummer te bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur. 

Het dierenasiel is open op maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen is het asiel gesloten.

 

 


Rabo ClubSupport: stem op Dierenambulance en Dierenasiel Helmond

10-10-2019

Rabo Club Support


Castratie- en Chip actie

09-10-2019

 

We hebben binnenkort weer een castratie- en chipactie voor uw huisdieren die geldig is op woensdag 6 november, donderdag 7 november en vrijdag 8 november bij Dier&Dokter in Helmond (www.dier-en-dokter.nl).

  • Het gereduceerde tarief voor castratie geldt alleen voor katten en poezen!
  • Het gereduceerde tarief voor chippen chippen geldt voor alle huisdieren

De prijzen zijn als volgt: 

td style="vertical-align: middle; text-align: center;" bgcolor="#EAECEB" height="25">€   20,00

  Normale prijs Actieprijs  
Castratie kater €    62,50 €   26,00
Castratie poes €  120,00 €   73,50
Chippen tijdens castratie, zonder registratie €    21,60 €   10,00
Ritprijs ambulance €    32,00  €    20,00

      

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Voor deze actie kunt u uw huisdier van maandag 21 oktober t/m zaterdag 26 oktober inschrijven bij de Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. op de Grasbeemd 17 te Helmond.
  • Inschrijven kan tijdens onze openingstijden: op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 12:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag van 12:00 uur tot 15:00 uur. Op donderdag en zondag zijn we gesloten.
  • Betaling (contant of via pin) vindt plaats bij inschrijving.
  • Met de inschrijving kunt u vervolgens bij Dier&Dokter (www.dier-en-dokter.nl) in Helmond een afspraak maken voor woensdag 6 november, donderdag 7 november of vrijdag 8 november
  • LET OP: wilt u een afspraak op een andere datum, dan geldt deze actieprijs niet.
  • U kunt uw huisdier zelf naar Dier&Dokter brengen of tegen betaling (zie ritprijs in het schema hierboven) door een van onze ambulances. Uw huisdier wordt dan opgehaald en weer thuisgebracht. 

 

 

Deze actieprijzen worden mogelijk gemaakt door: 

Gemeente Helmond

Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Dier en Dokter

      

 


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15