Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Sponsorloop OBS de Hasselbraam

10-10-2013

Op woensdag 4 september jongstleden werden we blij verrast met het nieuws dat de kinderen van OBS de Hasselbraam te Deurne deel hadden genomen aan een sponsorloop, waarvan de opbrengst werd gedoneerd aan het dierenasiel en dierenambulance.
Onze PR-leden ontvingen een cheque van maar liefst € 1421.52.

Wij willen alle kinderen, leerkrachten en ouders en verzorgers hartelijk danken voor deze gulle donatie. Natuurlijk zijn onze asieldieren er ontzettend blij mee.

 


Geslaagde open dag 2013

07-10-2013

Ze waren er weer allemaal, de dierenliefhebbers en de vrijwilligers, die ook dierenliefhebbers zijn. En natuurlijk ook onze dieren, die een heleboel mogelijke baasjes en bazinnetjes voorbij zagen komen. Wie er ook was? Onze burgemeester, mevr. E. Blanksma, die had speciaal voor deze open dag een deel van haar vrije zondag ingeleverd om de open dag te bezoeken. En ze had er veel plezier in, maar ja de burgemeester houdt niet alleen van mensen maar ook van dieren. Er was wel een speciale reden dat de burgemeester kwam. Het Dierenasiel is al vijf jaar gevestigd in Helmond en bijna niemand die dat weet. Daarom kwam de burgemeester een nieuwe gevelplaat onthullen, waarop nog eens duidelijk is aangegeven dat wij een Dierenasiel beheren en natuurlijk ook dat we een Dierenambulance zijn.

Al met al was het een drukke dag, maar boven al een gezellige dag met een lekker najaarszonnetje en een leuke sfeer.

Bedankt vrijwilligers, bedankt bezoekers, bedankt en tot volgend jaar op de open dag 2014.

FOTOS VOLGEN.

 


Open dag 6 oktober

17-09-2013

Op zondag 6 oktober 2013 organiseren wij een open dag.


Tijdens deze dag kunt u een kijkje nemen in de "keuken" van het asiel, wordt het werk van de ambulancedienst toegelicht, en informeren wij u over onze gastgezinnen, MaS-stage en het vrijwilligerswerk.
De dierenartsen van Dier en Dokter doen een kostenloze check van uw huisdier.

Speciale chip- en sterilisatie/castratie-actie, die plaatsvindt van 21 t/m 25 oktober.

Chipactie:

Inschrijving om tegen een sterk gereduceerd tarief ( € 18,00 ) uw huisdier (hond of kat) te laten chippen.

 

 

 

Castratie / Sterilisatie

Inschrijving voor castratie of sterilisatie van uw kat (m/v)

Castratie: € 43,75 (m)
Sterilisatie € 69.50 (v)

Samen met u plannen we een dag waarop uw huisdier door onze ambulancedienst medewerkers bij u wordt opgehaald. Na de behandeling bij de dierenarts brengen wij uw huisdier kostenloos weer bij u terug.

Indien u deelneemt aan een van bovenstaande acties, verzoek wij u de kosten hiervan tijdens de open dag te voldoen. Pinnen is mogelijk.

Er zijn er tal van stichtingen aanwezig waarmee wij samenwerken. Zij informeren u over de werkzaamheden die zij verrichten:

Aanwezig zijn onder andere:

Amivedi                               Vogelasiel Someren
www.amivedi.nl                     www.vogelasiel-someren.nl

Caviaflat                              Frettenstichting
www.caviaflat.nl                     www.frettenstichting.nl

Konijnenopvang Franky          demonstratie Honden trimster
www.opvangfranky.nl

 

In verband met het 5-jarig jubileum van het dierenasiel, zal burgemeester Blanksma - van den Heuvel om 11:30 uur het nieuwe gevelbord onthullen.

Wij zien u graag op zondag 6 oktober a.s van 11:00 tot 16:00 uur aan de Grasbeemd 17 te Helmond.

(volg de borden Open Dag Dierenasiel).

 


Nieuwe Dierenlot Noodhulp Ambulance

26-03-2013

Stichting Dierenlot geeft een dierenambulance aan Stichting Dierenambulance Helmond e.o. in bruikleen voor minimaal 5 jaar.

Arkel: Vandaag 26 maart 2013 heeft een delegatie van Stichting Dierenambulance Helmond e.o. (DAH) uit handen van de heer Pieter Helmer van Stichting Dierenlot de sleutels mogen ontvangen van een nieuwe dierenambulance. Deze dierenambulance is voor een periode van minstens 5 jaar aan DAH in bruikleen gegeven. Dit houdt in dat Stichting Dierenlot eigenaar blijft, maar dat DAH de dierenambulance de komende jaren dagelijks kan/mag gebruiken voor het ophalen en wegbrengen van dieren.
Door deze ondersteuning van Stichting Dierenlot is het mogelijk de oude, steeds duurder wordende en ondertussen als “total loss” verklaarde dierenambulance DA2 van DAH te vervangen door een geheel naar de idee van deze tijd efficiënt ingerichte dierenambulance. Hiermee is de (nood)hulp aan de dieren en het vervoer daarvan binnen de regio Helmond door DAH weer een hele tijd verzekerd.
Naast het in bruikleen geven van dierenambulances doet Stichting Dierenlot nog veel meer voor lokale en regionale dierenorganisaties als DAH. Hun doel is samen met deze dierenorganisaties dieren in nood te helpen. Denk onder andere aan financiële steun voor noodzakelijke verbouwingen, nieuwe hokken, betalen van operaties, speciaal voer en de dierenlotdonatieverdubbelaar.
Gelet op de steeds groter wordende uitdaging die de vrijwilligers van DAH moeten aangaan om de diensten en hulp die zij bieden, aan dieren in nood, zonder subsidie te kunnen blijven financieren, zal er in de toekomst eerder en/of vaker een beroep gedaan worden op de hulp van Stichting Dierenlot. De weg daar naar toe is nu gevonden en zal in het direct belang van hulp aan dieren in nood zeker en vast open blijven. Op www.dier.nu is alles over Stichting Dierenlot te lezen en is te zien hoe voor een paar Euro per maand al een donateurschap verworven kan worden.

Team en donateurs van Stichting Dierenlot bedankt voor onze nieuwe dierenambulance.
Mensen en dieren van Stichting Dierenambulance Helmond.

 


Aanvullen budget voor voeding en medicatie

01-03-2013

In deze tijd wordt het aantal dieren waarvoor wij ons vrijwilligerswerk doen steeds groter en daarmee ook steeds meer afhankelijk van wat wij met sponsoren, donateurs, giften, erfstellingen en collecten weten bij elkaar te krijgen/vragen.
Vorig jaar hebben wij door een tekort aan vrijwilligers/collectanten een bedrag van ruim zeven duizend Euro niet kunnen ophalen. Omgerekend is dat een jaar voeding voor onze dieren in de opvang en ons asiel. Hierdoor is onze kleine reserve bestemd voor vervanging van een van onze oudste dierenambulances weggevloeid in de dagelijkse verzorging.

Wij maken er zeker geen gewoonte van om via onze sociale media telkens dierenvrienden om geld of materiële hulp te vragen, zoals collega's van ons dat soms doen.

In dit geval vragen wij om uw hulp in de vorm van 1-2 uur inzet als collectant bij het collecteren in uw eigen buurt/straat/ woonplaats. Onze planning voor 2013 is in concept gereed en ziet er als volgt uit:

Week 9 24-02 t/m 02-03 Deurne
Week 14 31-3 t/m 06-04 Someren
Week 19 05-05 t/m 11-05 Asten
Week 21 19-05 t/m 25-05 Helmond (t.g.v. stichting Dierenambulance Helmond e.o.)
Week 34 18-08- t/m 24-08 Mierlo
Week 35 25-08 t/m 31-08 Geldrop
Week 42 13-10 t/m 19-10 Helmond (t.g.v. stichting Animal Hope Helmond e.o.)
Week 43 20-10 t/m 26-10 Laarbeek
Week 50 08-12 t/m 14-12 Gemert-Bakel

Als u ons wilt helpen en in de aangegeven week in uw gemeente/dorp kunt u daarvoor tijd vrijmaken, dan bent u welkom natuurlijk. Meld u dan aan via het inschrijf-formulier en wij nemen snel contact met u op. U hoeft alleen te lopen en overal aan te bellen, brengen en halen van de bussen doen wij voor u. 

Dierenvrienden die ooit eerder voor ons gecollecteerd hebben weten dat.
U heeft de mogelijkheid enkele uren van uw tijd volledig in dienst te stellen van onze dieren en onze werkzaamheden voor die dieren.
Wij zullen met de door u opgehaalde gelden het gehele jaar weer, 24 uur per dag en alle dagen van het jaar ons vrijwilligerswerk kunnen blijven doen voor diezelfde dieren.
Mocht u ons anders willen steunen kan dat ook via het donateursformulier, of rechtstreeks door overmaking van een voor u geschikt bedrag op onze rekening van de Rabobank 17.10.58.615.

Alvast onze hartelijke dank voor alles wat u voor onze dieren doet of kunt doen.


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15