Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Voorkom een geboortegolf van kittens!

17-02-2014


Over een paar maanden is het weer zover en krijgen we weer veel zwangere poezen en gedumpte kittens in het asiel. En vanwege de extreem zachte winter dit jaar wellicht vroeger dan gebruikelijk, en waarschijnlijk ook nog eens veel meer dan gebruikelijk.

Er zijn al veel te veel katten in Nederland. De asielen zitten propvol met ongewenste katten en er komen er ieder jaar nog eens talloze bij. Voor ieder kitten dat geboren wordt, blijft een andere kat in het asiel zitten.

Wij doen daarom een dringend beroep op u om uw kat tijdig te laten castreren of steriliseren. NU dus!

Geef onze kittens een kans!

kittensHoe schattig kittens ook zijn, er worden er elk jaar veel te veel geboren. En ze komen echt niet allemaal goed terecht. Integendeel zelfs!

Het is voor ons ook zowat onmogelijk geworden om voor elke kat een baasje te vinden. 

Wist u dat een niet-gesteriliseerde poes door de jaren heen voor een onnoemelijk aantal nakomelingen zorgt, met name als haar kroost eveneens niet gesteriliseerd wordt. U zou ervan schrikken als u zou weten hoeveel.

Wij roepen daarom dan ook alle kattenbaasjes op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Laten we samen het probleem niet groter maken door nog meer katten geboren te laten worden.

Laten we samen juist zorgen voor de katten en kittens die er al zijn!

 

Het is echt de hoogste tijd! 

Door het zachte weer gaan op dit moment ongecastreerde katers op zoek naar gewillige vrouwtjes. Er zijn nu al weer een aantal ongecastreerde katers doodgereden en door onze dierenambulance opgehaald. Niet-gesteriliseerde dames zullen volgen. Hoogste tijd dus voor een oproep aan kattenbaasjes om hun katten te laten castreren/steriliseren!

Gastgezin

Wilt u graag een keer een nestje kittens? Help óns dan mee! Laat uw eigen poes steriliseren en word gastgezin voor moederloze kittens of zwangere poezen. U blijft dan ook niet zitten met kittens die u niet kwijtraakt.

De katten zijn u dankbaar! En wij ook...


Intensieve samenwerking met Dog Support Helmond

27-01-2014

Sinds eind 2012 bestaat er een intensieve samenwerking tussen Dog Support Helmond en ons asiel. Eigenaar Watse Tichelaar biedt zijn diensten geheel belangenloos aan en vormt in ons asiel een team samen met twee van onze vrijwilligers, Lilian Verbeek en Anke van der Palen.

Begeleiding en nazorg

Door deze samenwerking wordt er extra aandacht besteed aan het begeleiden van, en de nazorg bij een adoptie van een hond uit ons asiel. Maar denk ook aan (nood)situaties waarin door een eigenaar van een hond gedacht wordt aan het afstaan van de hond. Hier kan door een goede interventie en begeleiding de relatie baas-hond/gezin-hond vaak weer hersteld worden en is afstand doen wellicht niet meer aan de orde.   
 
Ondanks alle geweldig goede resultaten tot nu toe, willen we niettemin benadrukken dat niet alle begeleidingstrajecten tot een definitieve adoptie leiden, of tot het niet doorgaan van het afstaan van een hond. Belangrijk is dat in het belang van de hond, voor de toekomst en voor het welzijn van de hond op een verantwoorde en weloverwogen wijze een keuze wordt gemaakt in samenspraak met alle betrokkenen.
 

Donatie aan Animal Hope

26-01-2014

Vandaag willen we even stil staan bij het geweldige initiatief van Nicole van den Hurk. Voor een speciale verjaardag vroeg ze als kado een donatie voor dierenasiel Animal Hope Helmond.

Onlangs kwam ze ons de opbrengst overhandigen: het enorme bedrag van 930 euro! Dit kunnen wij zo goed gebruiken!

Nogmaals heel hartelijk bedankt Nicole, vooral natuurlijk namens alle dieren die onze zorg zo hard nodig hebben! 

 

 


Afkadering verzorgingsgebied

23-01-2014

Belangrijk:
Wij zijn alleen gerechtigd om dieren op te halen binnen ons verzorgingsgebied (gemeente Helmond). Voor meldingen uit andere gemeenten, dient u contact op te nemen met medewerkers van de gemeente waar het dier zich bevindt.


Wijziging openingstijden

15-12-2013

Vanaf heden zijn de openingstijden van het asiel gewijzigd.

Op zaterdag is het asiel geopend van 12:00 uur tot 15:00 uur. Op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
Adopties op afspraak zijn voortaan alleen mogelijk op de gestelde openingstijden.

Openingstijden:

Maandag 11:00 16:00
Dinsdag 11:00 16:00
Woensdag 11:00 16:00
Donderdag 09:00 12:00
Vrijdag 11:00 16:00
Zaterdag 12:00 15:00
Zondag GESLOTEN GESLOTEN
Feestdagen Als Zondag Als Zondag

Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15