Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Wijziging openingstijden

15-12-2013

Vanaf heden zijn de openingstijden van het asiel gewijzigd.

Op zaterdag is het asiel geopend van 12:00 uur tot 15:00 uur. Op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
Adopties op afspraak zijn voortaan alleen mogelijk op de gestelde openingstijden.

Openingstijden:

Maandag 11:00 16:00
Dinsdag 11:00 16:00
Woensdag 11:00 16:00
Donderdag 09:00 12:00
Vrijdag 11:00 16:00
Zaterdag 12:00 15:00
Zondag GESLOTEN GESLOTEN
Feestdagen Als Zondag Als Zondag

Sponsorloop OBS de Hasselbraam

10-10-2013

Op woensdag 4 september jongstleden werden we blij verrast met het nieuws dat de kinderen van OBS de Hasselbraam te Deurne deel hadden genomen aan een sponsorloop, waarvan de opbrengst werd gedoneerd aan het dierenasiel en dierenambulance.
Onze PR-leden ontvingen een cheque van maar liefst € 1421.52.

Wij willen alle kinderen, leerkrachten en ouders en verzorgers hartelijk danken voor deze gulle donatie. Natuurlijk zijn onze asieldieren er ontzettend blij mee.

 


Geslaagde open dag 2013

07-10-2013

Ze waren er weer allemaal, de dierenliefhebbers en de vrijwilligers, die ook dierenliefhebbers zijn. En natuurlijk ook onze dieren, die een heleboel mogelijke baasjes en bazinnetjes voorbij zagen komen. Wie er ook was? Onze burgemeester, mevr. E. Blanksma, die had speciaal voor deze open dag een deel van haar vrije zondag ingeleverd om de open dag te bezoeken. En ze had er veel plezier in, maar ja de burgemeester houdt niet alleen van mensen maar ook van dieren. Er was wel een speciale reden dat de burgemeester kwam. Het Dierenasiel is al vijf jaar gevestigd in Helmond en bijna niemand die dat weet. Daarom kwam de burgemeester een nieuwe gevelplaat onthullen, waarop nog eens duidelijk is aangegeven dat wij een Dierenasiel beheren en natuurlijk ook dat we een Dierenambulance zijn.

Al met al was het een drukke dag, maar boven al een gezellige dag met een lekker najaarszonnetje en een leuke sfeer.

Bedankt vrijwilligers, bedankt bezoekers, bedankt en tot volgend jaar op de open dag 2014.

FOTOS VOLGEN.

 


Open dag 6 oktober

17-09-2013

Op zondag 6 oktober 2013 organiseren wij een open dag.


Tijdens deze dag kunt u een kijkje nemen in de "keuken" van het asiel, wordt het werk van de ambulancedienst toegelicht, en informeren wij u over onze gastgezinnen, MaS-stage en het vrijwilligerswerk.
De dierenartsen van Dier en Dokter doen een kostenloze check van uw huisdier.

Speciale chip- en sterilisatie/castratie-actie, die plaatsvindt van 21 t/m 25 oktober.

Chipactie:

Inschrijving om tegen een sterk gereduceerd tarief ( € 18,00 ) uw huisdier (hond of kat) te laten chippen.

 

 

 

Castratie / Sterilisatie

Inschrijving voor castratie of sterilisatie van uw kat (m/v)

Castratie: € 43,75 (m)
Sterilisatie € 69.50 (v)

Samen met u plannen we een dag waarop uw huisdier door onze ambulancedienst medewerkers bij u wordt opgehaald. Na de behandeling bij de dierenarts brengen wij uw huisdier kostenloos weer bij u terug.

Indien u deelneemt aan een van bovenstaande acties, verzoek wij u de kosten hiervan tijdens de open dag te voldoen. Pinnen is mogelijk.

Er zijn er tal van stichtingen aanwezig waarmee wij samenwerken. Zij informeren u over de werkzaamheden die zij verrichten:

Aanwezig zijn onder andere:

Amivedi                               Vogelasiel Someren
www.amivedi.nl                     www.vogelasiel-someren.nl

Caviaflat                              Frettenstichting
www.caviaflat.nl                     www.frettenstichting.nl

Konijnenopvang Franky          demonstratie Honden trimster
www.opvangfranky.nl

 

In verband met het 5-jarig jubileum van het dierenasiel, zal burgemeester Blanksma - van den Heuvel om 11:30 uur het nieuwe gevelbord onthullen.

Wij zien u graag op zondag 6 oktober a.s van 11:00 tot 16:00 uur aan de Grasbeemd 17 te Helmond.

(volg de borden Open Dag Dierenasiel).

 


Nieuwe Dierenlot Noodhulp Ambulance

26-03-2013

Stichting Dierenlot geeft een dierenambulance aan Stichting Dierenambulance Helmond e.o. in bruikleen voor minimaal 5 jaar.

Arkel: Vandaag 26 maart 2013 heeft een delegatie van Stichting Dierenambulance Helmond e.o. (DAH) uit handen van de heer Pieter Helmer van Stichting Dierenlot de sleutels mogen ontvangen van een nieuwe dierenambulance. Deze dierenambulance is voor een periode van minstens 5 jaar aan DAH in bruikleen gegeven. Dit houdt in dat Stichting Dierenlot eigenaar blijft, maar dat DAH de dierenambulance de komende jaren dagelijks kan/mag gebruiken voor het ophalen en wegbrengen van dieren.
Door deze ondersteuning van Stichting Dierenlot is het mogelijk de oude, steeds duurder wordende en ondertussen als “total loss” verklaarde dierenambulance DA2 van DAH te vervangen door een geheel naar de idee van deze tijd efficiënt ingerichte dierenambulance. Hiermee is de (nood)hulp aan de dieren en het vervoer daarvan binnen de regio Helmond door DAH weer een hele tijd verzekerd.
Naast het in bruikleen geven van dierenambulances doet Stichting Dierenlot nog veel meer voor lokale en regionale dierenorganisaties als DAH. Hun doel is samen met deze dierenorganisaties dieren in nood te helpen. Denk onder andere aan financiële steun voor noodzakelijke verbouwingen, nieuwe hokken, betalen van operaties, speciaal voer en de dierenlotdonatieverdubbelaar.
Gelet op de steeds groter wordende uitdaging die de vrijwilligers van DAH moeten aangaan om de diensten en hulp die zij bieden, aan dieren in nood, zonder subsidie te kunnen blijven financieren, zal er in de toekomst eerder en/of vaker een beroep gedaan worden op de hulp van Stichting Dierenlot. De weg daar naar toe is nu gevonden en zal in het direct belang van hulp aan dieren in nood zeker en vast open blijven. Op www.dier.nu is alles over Stichting Dierenlot te lezen en is te zien hoe voor een paar Euro per maand al een donateurschap verworven kan worden.

Team en donateurs van Stichting Dierenlot bedankt voor onze nieuwe dierenambulance.
Mensen en dieren van Stichting Dierenambulance Helmond.

 


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15