Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Donatie voor Louise

24-07-2014

Helpt u ons mee Louise te helpen?

Deze fraaie jongedame van pas 2 jaar heeft een heel wat minder fraai gebitsprobleem: FORL. Dit is een tandziekte bij katten en komt helaas ook bij jonge katten voor. Bij deze aandoening ontstaan er beschadigingen aan de gebitselementen (meestal de kiezen) op de overgang van de wortels naar de kroon, en het tandbeen kan onherstelbaar aangetast worden.Louise

Om Louise te helpen is een flinke operatie nodig waarbij het grootste deel van haar gebit getrokken wordt. Dat is niet alleen een forse ingreep voor de poes, maar het is ook een kostbare ingreep voor ons dierenasiel. Deze kosten overstijgen namelijk de gebruikelijke medische kosten die we voor elk dier maken aanzienlijk.

Het is vooraf niet zo goed in te schatten hoe lang de operatie zal gaan duren. De behandeling zal ook in twee keer plaats vinden, omdat anders de tijd dat Louise onder narcose moet te lang is. Alles bij elkaar zouden de kosten misschien wel op kunnen lopen naar zo'n 400-500 euro.

Om onze begroting toch rond te krijgen en Louise de behandeling te geven die ze nodig heeft, vragen wij u om een kleine bijdrage. Elk bedragje is welkom op rekeningnummer NL63 RABO 0171 0586 15 t.n.v. Dierenambulance Helmond, onder vermelding van "Louise".

Vele kleintjes maken één grote!

Natuurlijk laten we Louise niet wachten; de dierenarts gaat al nu al wat doen aan de gaten in haar gebit. En met uw donaties dichten wij het gat in onze begroting.

Namens Louise alvast héél erg bedankt!


Nieuwe openingstijden

24-06-2014


Onze openingstijden zijn gewijzigd. Zie het schema hieronder voor de nieuwe openingstijden: 

Maandag 12:00 16:00
Dinsdag 12:00 16:00
Woensdag 12:00 16:00
Donderdag GESLOTEN GESLOTEN
Vrijdag 12:00 16:00
Zaterdag 12:00 15:00
Zondag GESLOTEN GESLOTEN
Feestdagen GESLOTEN GESLOTEN

NCIS kittens zoeken baasje

08-06-2014


De afgelopen maanden zijn er veel kittens door ons opgevangen en bij gastgezinnen ondergebracht. De eerste hummeltjes zijn nu gereed voor adoptie: de NCIS kittens!

Maak kennis met (met de klok mee): Dinozzo, Jethro, Kenzi en Palmer. Ze zijn allemaal vernoemd naar spelers uit de tv serie NCIS. Ze verblijven op dit moment nog in een van onze gastgezinnen.

DinozzoJethroKenziPalmer

 

Kijk op deze pagina's voor meer informatie over dit vrolijke viertal, een beschrijving per kitten en meer foto's. U vindt hier ook informatie over de adoptiemogelijkheden.


Op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag is het asiel gesloten

25-05-2014


Donderdag 29 mei - Hemelvaartsdag en maandag 9 juni - 2e Pinksterdag is het asiel gesloten. 

We zijn natuurlijk wel altijd bereikbaar (24 uur/dag - 7 dagen/week) voor hulpvragen via ons centrale telefoonnr.: 0492-513971.

En indien nodig rukt onze dierenambulance te allen tijden uit om dieren in nood te helpen. 

Meer informatie over onze openingstijden vindt u hier

Onze medewerkers wensen u veel plezier tijdens deze feestdagen!


Het kittenseizoen is begonnen....

12-04-2014


We hadden een extreem zachte winter en al vroeg een warm voorjaar. We spraken al eerder onze verwachting uit dat we daarom dit jaar wellicht vroeger dan gebruikelijk, en waarschijnlijk ook nog eens veel meer dan gebruikelijk, de eerste kittens konden verwachten.

Vrijdag 4 april was het zover en troffen we in een schuur, op de betonnen vloer, twee pasgeboren kittens aan, met de navelstreng er nog aan. Meestal kiezen aanstaande moedertjes een beter plekje voor de geboorte van hun kroost dan een kale, koude vloer. De moederpoes was wel in de buurt gezien maar werd niet aangetroffen.

Warm en veilig

Hoe dan ook, er moest snel ingegrepen worden want het tweetal was al flink afgekoeld. Daar wisten de medewerksters van de dierenambulance wel raad mee. Waar kunnen kersverse jonge katjes beter op temperatuur komen dan tussen hun warme boezem? Het is niet hetzelfde als bij hun eigen mama, maar het is toch een heel eind in de goede richting! 

Na aankomst op de basis hebben de dames van de ambulance discreet, d.w.z. zonder camera in de buurt, de kittenbaby's uit hun decolleté gevist. Vervolgens werden ze direct onder een warme lamp gelegd. Kort daarna konden ze al naar een gastgezin.

Druk maar wel heel leuk en dankbaar werk

Dat gastgezin gaat het druk krijgen: zulk jong grut moet om de paar uur de fles krijgen, ook 's nachts. Je bent er bijna net zo druk mee als met een mensenbaby. Maar je bent apetrots als je kittens straks gezond en wel kunt afleveren bij een nieuw baasje! De voldoening is dan groot. 

Op de foto's ziet u de hummeltjes na aankomst in het gastgezin.

Pasgeboren kitten krijgt flesPasgeboren kittens


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15