Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Het kittenseizoen is begonnen....

12-04-2014


We hadden een extreem zachte winter en al vroeg een warm voorjaar. We spraken al eerder onze verwachting uit dat we daarom dit jaar wellicht vroeger dan gebruikelijk, en waarschijnlijk ook nog eens veel meer dan gebruikelijk, de eerste kittens konden verwachten.

Vrijdag 4 april was het zover en troffen we in een schuur, op de betonnen vloer, twee pasgeboren kittens aan, met de navelstreng er nog aan. Meestal kiezen aanstaande moedertjes een beter plekje voor de geboorte van hun kroost dan een kale, koude vloer. De moederpoes was wel in de buurt gezien maar werd niet aangetroffen.

Warm en veilig

Hoe dan ook, er moest snel ingegrepen worden want het tweetal was al flink afgekoeld. Daar wisten de medewerksters van de dierenambulance wel raad mee. Waar kunnen kersverse jonge katjes beter op temperatuur komen dan tussen hun warme boezem? Het is niet hetzelfde als bij hun eigen mama, maar het is toch een heel eind in de goede richting! 

Na aankomst op de basis hebben de dames van de ambulance discreet, d.w.z. zonder camera in de buurt, de kittenbaby's uit hun decolleté gevist. Vervolgens werden ze direct onder een warme lamp gelegd. Kort daarna konden ze al naar een gastgezin.

Druk maar wel heel leuk en dankbaar werk

Dat gastgezin gaat het druk krijgen: zulk jong grut moet om de paar uur de fles krijgen, ook 's nachts. Je bent er bijna net zo druk mee als met een mensenbaby. Maar je bent apetrots als je kittens straks gezond en wel kunt afleveren bij een nieuw baasje! De voldoening is dan groot. 

Op de foto's ziet u de hummeltjes na aankomst in het gastgezin.

Pasgeboren kitten krijgt flesPasgeboren kittens


Voorkom een geboortegolf van kittens!

17-02-2014


Over een paar maanden is het weer zover en krijgen we weer veel zwangere poezen en gedumpte kittens in het asiel. En vanwege de extreem zachte winter dit jaar wellicht vroeger dan gebruikelijk, en waarschijnlijk ook nog eens veel meer dan gebruikelijk.

Er zijn al veel te veel katten in Nederland. De asielen zitten propvol met ongewenste katten en er komen er ieder jaar nog eens talloze bij. Voor ieder kitten dat geboren wordt, blijft een andere kat in het asiel zitten.

Wij doen daarom een dringend beroep op u om uw kat tijdig te laten castreren of steriliseren. NU dus!

Geef onze kittens een kans!

kittensHoe schattig kittens ook zijn, er worden er elk jaar veel te veel geboren. En ze komen echt niet allemaal goed terecht. Integendeel zelfs!

Het is voor ons ook zowat onmogelijk geworden om voor elke kat een baasje te vinden. 

Wist u dat een niet-gesteriliseerde poes door de jaren heen voor een onnoemelijk aantal nakomelingen zorgt, met name als haar kroost eveneens niet gesteriliseerd wordt. U zou ervan schrikken als u zou weten hoeveel.

Wij roepen daarom dan ook alle kattenbaasjes op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Laten we samen het probleem niet groter maken door nog meer katten geboren te laten worden.

Laten we samen juist zorgen voor de katten en kittens die er al zijn!

 

Het is echt de hoogste tijd! 

Door het zachte weer gaan op dit moment ongecastreerde katers op zoek naar gewillige vrouwtjes. Er zijn nu al weer een aantal ongecastreerde katers doodgereden en door onze dierenambulance opgehaald. Niet-gesteriliseerde dames zullen volgen. Hoogste tijd dus voor een oproep aan kattenbaasjes om hun katten te laten castreren/steriliseren!

Gastgezin

Wilt u graag een keer een nestje kittens? Help óns dan mee! Laat uw eigen poes steriliseren en word gastgezin voor moederloze kittens of zwangere poezen. U blijft dan ook niet zitten met kittens die u niet kwijtraakt.

De katten zijn u dankbaar! En wij ook...


Intensieve samenwerking met Dog Support Helmond

27-01-2014

Sinds eind 2012 bestaat er een intensieve samenwerking tussen Dog Support Helmond en ons asiel. Eigenaar Watse Tichelaar biedt zijn diensten geheel belangenloos aan en vormt in ons asiel een team samen met twee van onze vrijwilligers, Lilian Verbeek en Anke van der Palen.

Begeleiding en nazorg

Door deze samenwerking wordt er extra aandacht besteed aan het begeleiden van, en de nazorg bij een adoptie van een hond uit ons asiel. Maar denk ook aan (nood)situaties waarin door een eigenaar van een hond gedacht wordt aan het afstaan van de hond. Hier kan door een goede interventie en begeleiding de relatie baas-hond/gezin-hond vaak weer hersteld worden en is afstand doen wellicht niet meer aan de orde.   
 
Ondanks alle geweldig goede resultaten tot nu toe, willen we niettemin benadrukken dat niet alle begeleidingstrajecten tot een definitieve adoptie leiden, of tot het niet doorgaan van het afstaan van een hond. Belangrijk is dat in het belang van de hond, voor de toekomst en voor het welzijn van de hond op een verantwoorde en weloverwogen wijze een keuze wordt gemaakt in samenspraak met alle betrokkenen.
 

Donatie aan Animal Hope

26-01-2014

Vandaag willen we even stil staan bij het geweldige initiatief van Nicole van den Hurk. Voor een speciale verjaardag vroeg ze als kado een donatie voor dierenasiel Animal Hope Helmond.

Onlangs kwam ze ons de opbrengst overhandigen: het enorme bedrag van 930 euro! Dit kunnen wij zo goed gebruiken!

Nogmaals heel hartelijk bedankt Nicole, vooral natuurlijk namens alle dieren die onze zorg zo hard nodig hebben! 

 

 


Afkadering verzorgingsgebied

23-01-2014

Belangrijk:
Wij zijn alleen gerechtigd om dieren op te halen binnen ons verzorgingsgebied (gemeente Helmond). Voor meldingen uit andere gemeenten, dient u contact op te nemen met medewerkers van de gemeente waar het dier zich bevindt.


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15