Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Nieuwe openingstijden

24-06-2014


Onze openingstijden zijn gewijzigd. Zie het schema hieronder voor de nieuwe openingstijden: 

Maandag 12:00 16:00
Dinsdag 12:00 16:00
Woensdag 12:00 16:00
Donderdag GESLOTEN GESLOTEN
Vrijdag 12:00 16:00
Zaterdag 12:00 15:00
Zondag GESLOTEN GESLOTEN
Feestdagen GESLOTEN GESLOTEN

NCIS kittens zoeken baasje

08-06-2014


De afgelopen maanden zijn er veel kittens door ons opgevangen en bij gastgezinnen ondergebracht. De eerste hummeltjes zijn nu gereed voor adoptie: de NCIS kittens!

Maak kennis met (met de klok mee): Dinozzo, Jethro, Kenzi en Palmer. Ze zijn allemaal vernoemd naar spelers uit de tv serie NCIS. Ze verblijven op dit moment nog in een van onze gastgezinnen.

DinozzoJethroKenziPalmer

 

Kijk op deze pagina's voor meer informatie over dit vrolijke viertal, een beschrijving per kitten en meer foto's. U vindt hier ook informatie over de adoptiemogelijkheden.


Op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag is het asiel gesloten

25-05-2014


Donderdag 29 mei - Hemelvaartsdag en maandag 9 juni - 2e Pinksterdag is het asiel gesloten. 

We zijn natuurlijk wel altijd bereikbaar (24 uur/dag - 7 dagen/week) voor hulpvragen via ons centrale telefoonnr.: 0492-513971.

En indien nodig rukt onze dierenambulance te allen tijden uit om dieren in nood te helpen. 

Meer informatie over onze openingstijden vindt u hier

Onze medewerkers wensen u veel plezier tijdens deze feestdagen!


Het kittenseizoen is begonnen....

12-04-2014


We hadden een extreem zachte winter en al vroeg een warm voorjaar. We spraken al eerder onze verwachting uit dat we daarom dit jaar wellicht vroeger dan gebruikelijk, en waarschijnlijk ook nog eens veel meer dan gebruikelijk, de eerste kittens konden verwachten.

Vrijdag 4 april was het zover en troffen we in een schuur, op de betonnen vloer, twee pasgeboren kittens aan, met de navelstreng er nog aan. Meestal kiezen aanstaande moedertjes een beter plekje voor de geboorte van hun kroost dan een kale, koude vloer. De moederpoes was wel in de buurt gezien maar werd niet aangetroffen.

Warm en veilig

Hoe dan ook, er moest snel ingegrepen worden want het tweetal was al flink afgekoeld. Daar wisten de medewerksters van de dierenambulance wel raad mee. Waar kunnen kersverse jonge katjes beter op temperatuur komen dan tussen hun warme boezem? Het is niet hetzelfde als bij hun eigen mama, maar het is toch een heel eind in de goede richting! 

Na aankomst op de basis hebben de dames van de ambulance discreet, d.w.z. zonder camera in de buurt, de kittenbaby's uit hun decolleté gevist. Vervolgens werden ze direct onder een warme lamp gelegd. Kort daarna konden ze al naar een gastgezin.

Druk maar wel heel leuk en dankbaar werk

Dat gastgezin gaat het druk krijgen: zulk jong grut moet om de paar uur de fles krijgen, ook 's nachts. Je bent er bijna net zo druk mee als met een mensenbaby. Maar je bent apetrots als je kittens straks gezond en wel kunt afleveren bij een nieuw baasje! De voldoening is dan groot. 

Op de foto's ziet u de hummeltjes na aankomst in het gastgezin.

Pasgeboren kitten krijgt flesPasgeboren kittens


Voorkom een geboortegolf van kittens!

17-02-2014


Over een paar maanden is het weer zover en krijgen we weer veel zwangere poezen en gedumpte kittens in het asiel. En vanwege de extreem zachte winter dit jaar wellicht vroeger dan gebruikelijk, en waarschijnlijk ook nog eens veel meer dan gebruikelijk.

Er zijn al veel te veel katten in Nederland. De asielen zitten propvol met ongewenste katten en er komen er ieder jaar nog eens talloze bij. Voor ieder kitten dat geboren wordt, blijft een andere kat in het asiel zitten.

Wij doen daarom een dringend beroep op u om uw kat tijdig te laten castreren of steriliseren. NU dus!

Geef onze kittens een kans!

kittensHoe schattig kittens ook zijn, er worden er elk jaar veel te veel geboren. En ze komen echt niet allemaal goed terecht. Integendeel zelfs!

Het is voor ons ook zowat onmogelijk geworden om voor elke kat een baasje te vinden. 

Wist u dat een niet-gesteriliseerde poes door de jaren heen voor een onnoemelijk aantal nakomelingen zorgt, met name als haar kroost eveneens niet gesteriliseerd wordt. U zou ervan schrikken als u zou weten hoeveel.

Wij roepen daarom dan ook alle kattenbaasjes op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Laten we samen het probleem niet groter maken door nog meer katten geboren te laten worden.

Laten we samen juist zorgen voor de katten en kittens die er al zijn!

 

Het is echt de hoogste tijd! 

Door het zachte weer gaan op dit moment ongecastreerde katers op zoek naar gewillige vrouwtjes. Er zijn nu al weer een aantal ongecastreerde katers doodgereden en door onze dierenambulance opgehaald. Niet-gesteriliseerde dames zullen volgen. Hoogste tijd dus voor een oproep aan kattenbaasjes om hun katten te laten castreren/steriliseren!

Gastgezin

Wilt u graag een keer een nestje kittens? Help óns dan mee! Laat uw eigen poes steriliseren en word gastgezin voor moederloze kittens of zwangere poezen. U blijft dan ook niet zitten met kittens die u niet kwijtraakt.

De katten zijn u dankbaar! En wij ook...


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14