Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Wish hoopt op een transportmand

20-09-2014

 

Wish is begin januari bij ons gearriveerd, als groot kitten. Spijtig genoeg zijn sindsdien alle transportmanden aan hem voorbijgegaan. Het arme kereltje is inmiddels een maand of 15-16, en heeft meer dan de helft daarvan achter tralies doorgebracht... Dat is niet wat hij zich van zijn jeugdige leventje had voorgesteld!

WishWish

Hij bruist van levenslust, speelt enthousiast, en als hij moe is van het rondjumpen installeert hij zich op schoot voor een innige knuffelsessie. Hij moet dan echt even tot rust komen.

Wish heeft een kameraadje waarmee hij uitstekend overweg kan: spierwitte Bonito. Ze hebben dezelfde leeftijd en zijn volkomen aan elkaar gewaagd. Ze spelen tikkertje en buitelen vrolijk over elkaar heen. Ook Bonito is een verwoed schootzitter. En ze hebben nog méér gemeen: beide knapen sabbelen gelukzalig op je T-shirt... Daar voelen ze zich niks te groot voor.

 

 

Wish en Bonito

Een van onze trouwe volgers, Anjorie Smits, was helemaal weg van de prachtige groene kijkers van Wish. Het inspireerde haar tot het maken van een fraai schilderij.

Wat zou het geweldig zijn als de eerstvolgende transportmand wél voor onze Wish is! En wie dit opgewekte boefje adopteert krijgt zijn geschilderde jeugdportret erbij cadeau.

Wish zit al reikhalzend naar u uit te kijken. En als u het helemaal groots wilt aanpakken, dan neemt u kameraadje Bonito er toch gewoon bij? U zult u geen seconde meer vervelen. U heeft alleen wel flink wat schoot nodig. Maar... Wish mag gerust ook solo mee hoor.

 


OPEN DAG - zondag 5 oktober 2014

14-09-2014

OPEN DAG 2014


Opbrengst inzameling voor Louise

03-09-2014

 

louise

Hoge opbrengst waarmee we ook een ander dier kunnen helpen!

De opbrengst van de inzameling voor de gebitssanering van Louise is inmiddels bekend. Er is royaal en enthousiast gedoneerd en er is maar liefst bijna 700 euro binnengekomen! Dat overtreft onze stoutste verwachtingen!

Het bedrag overstijgt ook de rekening van de dierenarts en daar zijn we heel blij mee. Wat er over is, wordt zorgvuldig bewaard en met dit geld kunnen we volgende pechvogels helpen die net als Louise extra medische zorg nodig hebben.

 

Eentje heeft zich al gemeld: Wodan, onze vriendelijke Rottweiler met wat ouderdomskwalen. Ook hij mag naar de tandarts.

Namens onze dieren: heel hartelijk dank voor uw bijdragen!


Louise in topvorm!

18-08-2014


Geweldige respons op onze vraag voor een donatie voor Louise!

Eind juli hebben we een inzameling gehouden voor onze Louise, een superlieve en prachtige jonge poes met helaas een fiks gebitsprobleem.

De kosten voor sanering van het gebit van Louise overstegen ons gebruikelijke budget. Er is echter enthousiast gedoneerd en de dierenarts heeft het gebit opgeknapt. Wij en Louise zijn alle gulle gevers heel dankbaar!

De exacte opbrengst is nog niet bekend, want we hebben nog her en der collectebussen uitstaan. Maar het is in ieder geval een flink bedrag en met een eventueel 'overschot' kunnen we een volgend dier helpen.

Wie wordt haar nieuwe baasje?

Louise is prima uit de operatie gekomen, jonge katten herstellen snel. Ze laat zich haar brokjes maar al te goed smaken. Ze ziet er flitsend uit en is helemaal klaar voor een nieuw baasje.

Louise

Ze blijkt dol op mensen te zijn en is een overtuigende schootpoes. Op schoot of ergens anders, Louise neemt het niet zo nauw. Ze springt ook op je rug als je bukt, en als je knielt gaat ze doodleuk op je kuiten zitten.

Een erg leuke poes! Nu alleen nog een transportmand... Ze is er klaar voor!


Donatie voor Louise

24-07-2014

Helpt u ons mee Louise te helpen?

Deze fraaie jongedame van pas 2 jaar heeft een heel wat minder fraai gebitsprobleem: FORL. Dit is een tandziekte bij katten en komt helaas ook bij jonge katten voor. Bij deze aandoening ontstaan er beschadigingen aan de gebitselementen (meestal de kiezen) op de overgang van de wortels naar de kroon, en het tandbeen kan onherstelbaar aangetast worden.Louise

Om Louise te helpen is een flinke operatie nodig waarbij het grootste deel van haar gebit getrokken wordt. Dat is niet alleen een forse ingreep voor de poes, maar het is ook een kostbare ingreep voor ons dierenasiel. Deze kosten overstijgen namelijk de gebruikelijke medische kosten die we voor elk dier maken aanzienlijk.

Het is vooraf niet zo goed in te schatten hoe lang de operatie zal gaan duren. De behandeling zal ook in twee keer plaats vinden, omdat anders de tijd dat Louise onder narcose moet te lang is. Alles bij elkaar zouden de kosten misschien wel op kunnen lopen naar zo'n 400-500 euro.

Om onze begroting toch rond te krijgen en Louise de behandeling te geven die ze nodig heeft, vragen wij u om een kleine bijdrage. Elk bedragje is welkom op rekeningnummer NL63 RABO 0171 0586 15 t.n.v. Dierenambulance Helmond, onder vermelding van "Louise".

Vele kleintjes maken één grote!

Natuurlijk laten we Louise niet wachten; de dierenarts gaat al nu al wat doen aan de gaten in haar gebit. En met uw donaties dichten wij het gat in onze begroting.

Namens Louise alvast héél erg bedankt!


Pagina: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14