Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Dier van de week: Douwe

Douwe is 2 jaar en is nogal ruw in de omgang, een ongepolijste jonge kater. We zijn hem wat beschaafdere omgangsvormen aan het bijbrengen, de scherpe randjes vlakken wat af.

diervandeweekRuwe bolster, energiek en onstuimig

Hij is heel intens in het geven van kopjes - hij duwt stevig tegen je benen en strijkt strak langs je af. Als je ook maar in zijn buurt komt, lijft hij je onmiddellijk in.

Ook is hij behoorlijk onstuimig in zijn liefdesbetuigingen. Hij is expert in keiharde kopstoten.

Deze ruwe bolster ligt graag op schoot, na een grote hoeveelheid kopjes met een hoop gestommel en geduw. Douwe moet je gewoon "ondergaan"!

Hij gaat enthousiast achter een hengeltje aan als daar wat interessants aan hangt. Dan jaagt hij energiek en fanatiek, deinst niet terug voor flinke sprongen.

Hij moet volop naar buiten kunnen en is niet geschikt voor bij jonge kinderen. Hij heeft een hartruisje graad 2 (op een schaal van 6). In de meeste gevallen kan een kat daar stokoud mee worden zonder er last van te krijgen.


Indien u meer informatie over de dieren in ons asiel wilt ontvangen, neem dan contact op met een van onze medewerkers.
Zij helpen u graag op weg. Mail naar: opvang@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-51 39 71.

U kunt de dieren vrijblijvend bezoeken aan Grasbeemd 17 in Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
WILT U EEN DONATIE DOEN AAN DE Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. DAN KAN DAT OP:
IBAN NL63 RABO 01710 58615