Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Babbo (1901338)

Diersoort kater #10315
Ras Europese korthaar
Kleur rood/wit

Foto's

Babbo (1901338) - Foto 18965
Omschrijving

Babbo is ongeveer 1 augustus 2019 geboren. 

Toen Babbo gevonden werd, moest hij linea recta naar de dierenkliniek want hij was meer dood dan levend, lag compleet voor pampus. Daar konden ze hem nog net voor de poort van de kattenhemel weggrissen, Babbo knapte snel op en hij verhuisde alsnog naar ons. Aan een bewusteloos katje kun je niet zien wat de achtergrond is, maar toen hij fris en fruitig in zijn asielhok zat, werd meteen duidelijk dat dit knaapje niet met mensen is opgegroeid. Hij beschouwt ons als aliens van een andere planeet dan de zijne. 

Toch geeft hij ons het voordeel van de twijfel: als we hem rustig benaderen en even laten wennen aan het verschijnsel "hand", dan laat hij het toe om geaaid te worden. In het begin kon spinnen er nog niet van af, tegenwoordig start na enkele minuten aarzelend zijn motortje dat vervolgens hard, resonerend en bijna ratelend flink op toeren komt. We zijn hem ook stap voor stap aan het leren om opgepakt te worden. Maar als je hem te bruusk benadert, floept hij meteen weg. Ook als je met zijn kattenbak rommelt kiest hij gelijk het hazenpad. 

Hij ziet er uitermate snoeperig en fluffy uit maar dit is dus een project. We zijn ermee bezig en we weten niet hoe ver we gaan komen. Sommige katjes liggen binnen een paar weken op schoot, andere katjes blijven bang en wild ondanks onze inspanningen, en alles daartussenin is mogelijk. We hebben hem extra lang in een hok laten zitten, want alleen daar kan (gedwongen) contact en een leerproces plaatsvinden. Als je een angsthaasje te vroeg loslaat krijg je het niet meer te pakken en onttrekt het zich aan contact. Babbo zit inmiddels in een gewoon kattenverblijf en hij heeft vriendschap gesloten met Elsa, een beeldschoon wit poesje dat al wat verder gevorderd is met haar contact richting mensen. 

Katje voor ervaren mensen die verder gaan werken aan zijn socialisering, of voor mensen die geen enkele eis stellen. Wie wil Babbo's persoonlijke alien worden? 

Dit kitten zit in het asiel.