Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Noes (1901260)

Diersoort poes #10255
Ras Europese korthaar
Kleur schildpad met wit (driekleurtje)
Omschrijving

Noes is ongeveer 1 juni geboren. 

Het is een vrolijk gekleurd jongedametje dat al net zo'n vrolijk karakter heeft. Ze barst van de energie en is uitermate levenslustig. Qua leeftijd hoort ze eigenlijk op de kittenkamer thuis, maar we hebben haar toch bij de volwassen katten gezet. Ze deponeerde tijdens haar standaard-quarantaineperiode haar plasjes namelijk keurig netjes op de kattenbak, maar als het om de grote boodschap ging liet haar TomTom haar in de steek en nam ze een verkeerde afslag. Ze deponeerde hem niet eens op een voor de hand liggende plek als haar mandje, maar gewoon "ergens" willekeurig in haar hok, in "the middle of nowhere", gewoon zomaar daar ja. Of daar. Vlak naast de bak, of royaal naast de bak, maar in elk geval heel regelmatig niet erin. 

Uiteraard zijn we gaan experimenteren. Ander grit. Twee kattenbakken. Twee bakken met verschillend grit. En tot slot een megagrote bak, een XXL, en dat voor zo'n klein kontje... Die XXL, die ging een tijdje goed. Die besloeg dan ook bijna eenderde deel van haar hok; dan moet je echt je best doen om erbuiten te belanden. Toch vonden we weer een verkeerd geparkeerd hoopje. 

Zo'n vrolijke wildpoeper wil je niet in de kittenkamer hebben. Stel je voor dat de andere kittentjes denken: "Aha! Zo kan het ook!" Dat moeten we niet hebben. Dus nou zit Noes bij Bianca, een poes die net moeder is geweest. Misschien dat die iets opvoedkundigs kan bewerkstelligen; sowieso geeft zij het goede voorbeeld. De XXL-bak is uiteraard meegegaan want het was toch een tijdje goed gegaan. We houden u op de hoogte of het navigatiesysteem van Noes haar voortaan feilloos naar de juiste plek brengt. 

Update: We hebben goed nieuws. De TomTom van Noes heeft kennelijk een update gehad want sinds Noes in de gewone kattenverblijven zit is er geen ongelukje meer gebeurd. Het kan zijn dat de opgewekte jongedame het simpelweg niet eens was met haar hok, te klein of verkeerde inrichting of de opsluiting op zich, en dat ze dat ons met die verkeerd gedeponeerde boodschap liet weten. In elk geval is er nu niets meer aan de hand, ze doet het perfect. Leuk, speels én knuffelig poesje dat ook graag op schoot komt. 

Dit kitten zit in het asiel.