Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Kwik (1900950)

Diersoort kater #10218
Ras Europese korthaar
Kleur rood
Omschrijving

Kwik en Pluisje zijn broertjes. Ze zijn omstreeks april geboren. Ze zijn in hun jeugd wat laat in contact gekomen met mensen, waardoor ze bang zijn, onzeker, en flink moeten wennen aan handen. Bij Pluisje gaat de knop het snelst om, Kwik heeft wat meer tijd nodig. 

Kwik is over zijn hele lijf cypers rood gestreept. Temidden van al dat rood valt zijn schattig-rose neusje behoorlijk op, evenals de rose voetkussentjes. Hij heeft een setje forse voorpoten met stevige voeten eronder; het belooft een flinke kater te worden! Waarschijnlijk flinker dan hij zich voelt... 

We hebben hem wat langer dan gebruikelijk in een hok gehouden, zodat hij daar wat vertrouwder kon worden met handen. Dat gaat haast niet als ze loslopen in de kittenkamer want dan kunnen ze zich onttrekken aan contact en aanraking. In het hok heeft hij geleerd dat het heerlijk is om geaaid te worden en dat dat iets is wat meegebracht wordt door handen, z'n spinmotortje maakt flink toeren. Maar als diezelfde handen wat anders komen doen, bijvoorbeeld met de kattenbak, dan vindt hij het toch nog eng. (Laat staan als we met onze lange benen en grote schoenen op hem af lopen - dat is nog wel wat angstaanjagender dan handen. Dat is het laatste deel van het leertraject.) 

We werken rustig verder aan hem, het kost wat tijd en geduld om hem bij te brengen dat wij best oke zijn. Hij is inmiddels verhuisd naar de kittenkamer. 

Dit kitten zit in de kittenkamer in het asiel.