Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Stormie (1900663)

Diersoort kater #10087
Ras Europese Korthaar
Kleur zwart/wit
Omschrijving

Stormie is ongeveer 17 mei geboren. 

U ziet al aan de ietwat verschrikte oogopslag van het manneke dat hij niet zo dapper is; het is geen tiepje voor de voorhoede en op de barricades. Hij is onzeker tegenover mensen en dan kiest hij juist het zekere voor het onzekere: hij maakt zich maar alvast uit de voeten. Alleen als je hem heel rustig en langzaam benadert, liefst met iets interessants in je handen, jezelf klein makend, knipogend en met hoge stem pratend, blijft hij misschien zitten. Zijn nieuwsgierigheid moet groter zijn dan z'n angst. Dat mensen oke zijn is nog niet helemaal bij hem ingedaald. Jammer, want hij ziet eruit om op te vreten, zo met z'n pakketje witte onderdelen. 

Wat ook kan helpen: er een heel sociaal kitten bij zetten. Dan kan hij de kunst van het omgaan met mensen afkijken. En je kunt het sociale kitten er letterlijk tussen zetten: als je dan het sociale kitten lekker aait en kroelt, kun je terloops en onnadrukkelijk het bangerikje "meenemen" in de aaitjes. Grote kans dat het dan wel blijft liggen. 

Katje voor ervaren mensen met een rustig huishouden, die eruit gaan halen wat er nog in zit. Zo'n katje kan zich nog prima hechten aan z'n vaste verzorgers. Hij leert gauw genoeg dat die beslist oke zijn! 

Dit kitten zit in de kittenkamer in het asiel.