Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Natalja (1900845)

Diersoort poes #10078
Ras Europese Korthaar
Kleur wit / grijs / zwart
Omschrijving

Natalja is 22 mei geboren. 

Natalja is een zusje van Poesjkin. Ze maakte bij binnenkomst een heel wat bangere indruk dan haar broertje. Poesjkin ontwikkelde zich razendsnel maar Natalja had duidelijk meer tijd nodig. Ze is nog steeds wat schichtig en angstig voor handen. Ook maakt ze zich vaak nog uit de voeten als je op haar af loopt. Ze heeft nog niet het vertrouwen opgebouwd om te blijven zitten. Poesjkin is inmiddels al geadopteerd. 

We hebben Natalja een aantal weken teruggezet in een flink hok om haar vertrouwder te maken met handen. Als ze constant voor je wegloopt kunnen we het contact met haar niet opbouwen en leert ze niks. In het hok kan ze zich niet aan ons onttrekken en maakt ze een heel leerproces door. Oefening baart kunst, en door de dagelijkse herhaling van de aaisessies kan ze zelf ervaren dat ze haar angst voor handen kan laten varen omdat handen fijne dingen komen doen. Omdat ze het maximaal haalbare in het hok onder de knie had, loopt ze nu weer lekker vrij rond in de kittenkamer. 

Dit poesje is voor ervaren kattenliefhebbers met geduld en weinig verwachtingen/eisen. Als je weinig verwacht, kan het zomaar opeens blijken mee te vallen! Ook voor dit bescheiden, onzekere angsthaasje is vast wel ergens een plekje bij iemand. Mooi poesje dat jammer genoeg niet zo goed uit de verf komt. Ze troost zichzelf door regelmatig op haar eigen teentjes te sabbelen. Ach gossie... 

Dit kitten zit in de kittenkamer in het asiel.