Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Gijsje (2000345)

Diersoort poes #10507
Ras Europese korthaar
Kleur cypers grijs met wit (gemarmerd)
Omschrijving

Leeftijd: 5 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee, te onzeker
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Gijsje is een jaartje geleden achtergelaten bij een verhuizing, waarna de buurvrouw de verzorging op zich nam. De poes kon echter niet bij de buurvrouw in huis komen wonen, zij had al meerdere honden en katten. Poes kreeg wel de beschikking over een fraai buitenhok. Gijsje heeft recent een abces aan haar voorpoot opgelopen, daarom werd ze in het asiel opgenomen. Ze is goed hersteld. Wat zou het fijn zijn als ze geadopteerd wordt en nu een definitief baasje met huis en tuin krijgt! 

Gijsje heeft even tijd nodig om aan je te wennen, ze is wat onzeker. Ze kijkt de kat uit de boom en als je voldoende knipogen hebt uitgewisseld en wat geruststellend naar haar gebabbeld hebt, is ze klaar om kopjes te komen geven aan je hand. Ze is gearriveerd in de reguliere kattenverblijven en komt in hoog tempo los; na een dagje bestudering van de gang van zaken vond ze het niet meer nodig om zich te verstoppen. Ze rekt zich behaaglijk uit en af en toe kan er zelfs een kleine rollebol van af. Ze komt actief naar je toe om kopjes te geven en geaaid te worden. Het is een mooie poes in goede conditie. 

Poes voor een rustig huishouden waar ze voldoende naar buiten kan; enige ervaring is gewenst. De eerste dagen even geduld om de dame te laten acclimatiseren. Als je te snel beweegt wordt ze bang. Met kalmte zal ze snel ontspannen.