Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Cayas (1901491)

Diersoort kater #10407
Ras Europese korthaar
Kleur cypers grijs

Foto's

Cayas (1901491) - Foto 19193
Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Filmpje: aan de rol met een matatabi-stokje

Cayas kwam mager en hongerig binnen en dan gaan de brokjes erin als koek. Hij had een navelbreukje dat inmiddels verholpen is. Hij is makkelijk in de omgang, wordt graag aangehaald en weet ook de weg naar je schoot goed te vinden. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en is graag onder de mensen. Sommige katten zijn zo blij dat ze onder de pannen zijn bij ons, dat ze de hele tijd liggen te rollebollen van plezier. Geen onzekerheid meer of ze iets te eten zullen vinden, geen angst meer of ze een goede schuilplek weten te vinden. Mandje, kussentje, voerbakje dat regelmatig gevuld wordt, vers water, warmte, veiligheid, genegenheid: check! Alles onder controle, en dat mag gevierd worden met rollebollen. 

Niet alleen mensen worden hartelijk begroet, ook met speelgoed weet hij raad. Trakteer hem maar op een hengeltje met wat leuks eraan, en bij een laserlichtje gaat hij bijna huppelen en sprongetjes maken van de pret. Wat een leuk kereltje!

Hij heeft een hartruisje graad 1, op een schaal die t/m 6 loopt. Geen reden voor ongerustheid. Meestal blijft het hierbij en kunnen ze zonder er last van te krijgen stokoud worden.