Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Cela (1901447)

Diersoort poes #10386
Ras Europese korthaar
Kleur schildpad met wit (driekleurtje)
Omschrijving

Leeftijd:  anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja (12+) mits ervaren
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Cela heeft haar "looks" behoorlijk mee, met als kers op de taart natuurlijk haar witte staartpuntje. Toch gaat voor haar op wat voor meer driekleurige dames geldt: ze hebben nogal eens net wat meer temperament dan gemiddeld. We zien aan haar ogen en haar lichaamstaal dat ze vaak in een verhoogde staat van waakzaamheid verkeert; ze is er niet van overtuigd dat wij geen kwaad in de zin hebben en dan heeft ze haar antwoord paraat. Wie gewend is aan wispelturige jongedames zal er geen moeite mee hebben maar ze is geen materiaal voor kinderen. 

Haar kleurige koppie is plezant om te zien, maar als je haar van achteren bekijkt ontdek je opeens dat al de kleurtjes aan de voorkant zitten! De achterkant van haar koppie zou net zo goed van een ijsbeertje kunnen zijn... De jongedame draagt als het ware een hippe witte hoodie. 

We zijn nu een tijdje bezig om haar karakter in kaart te brengen, en daarbij valt op dat ze nog steeds niet aangeraakt wil worden, ondanks dat ze er best ontspannen uitziet. Door de tralies heen snuffelt ze belangstellend aan je hand, maar zodra je in haar verblijf bent krijgt ze grote pikzwarte pupillen als je met je hand naar haar reikt en deinst ze achteruit. Als je doorzet krijg je een pets. Je ziet aan haar ogen wat ze van plan is. 

Spelen vindt ze wel steeds leuker! Een laserlichtje vindt ze interessant, en een hengeltje met lang touw of elastiek met wat leuks eraan houdt haar wel een tijdje bezig. Het is belangrijk dat het touwtje lang genoeg is, anders trekt het hengeltje/stokje zelf teveel haar aandacht want daar reageert ze vaak bozig op. Frutsels aan het touwtje gaat ze leuk op jagen, maar een stokje gaat ze naar slaan. 

Enfin, dit is dus een poes met een gebruiksaanwijzing. We zijn de handleiding aan het uitvinden!