Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Kaala (1900865)

Diersoort kater #10351
Ras Europese korthaar
Kleur zwart, witte vlek op borst
Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 11 juni 2019
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig en ervaren
Moet naar buiten: graag, zal hij geweldig vinden
Speciale zorg: nee

Kaala is een katertje met een diepzwarte, glanzende vacht en een zeer in het oog springende witte vlek op de borst. Hij was het er in het begin nog niet helemaal met zichzelf over eens wat hij nou precies van mensen moest vinden. Maar hij veranderde rap van gedachten! Hij ontpopte zich tot een vlotte leerling die enthousiast kopjes kwam geven en lekker geaaid kon worden. Hij ontwikkelde zich in korte tijd tot een prima kereltje. 

Het is jammer dat hij niet prompt geadopteerd werd, want inmiddels is het een flinke knaap geworden waar het grappige kitten-achtige wel vanaf is, hij hoort nu bij de grote jongens. Hij is door het uitblijven van een adoptie ook een beetje "ingekakt". Het wordt op een gegeven moment toch best saai in het asiel, elke dag verloopt hetzelfde en er is weinig variatie, hoezeer we ook ons best doen om het zo plezant mogelijk te maken. 

Zoals u op de foto's kunt zien is het echt een kat voor "cirkels". Je hoeft maar iets in een cirkelvorm op de grond te leggen of meneer installeert zich erin. Hoewel het tegenwoordig meer "erop" is, want Kaala is zo gegroeid dat hij niet meer overal helemaal in past. Hij is bijzonder gesteld op de rode speelring waar ze een balletje in heen en weer kunnen tikken. Maar niet vanwege het balletje, hij gebruikt het ding alleen maar om heerlijk in (op...) te liggen chillen. 

Misschien zal hij na adoptie in het begin eventjes onzeker zijn, misschien ook niet en stapt hij vol vertrouwen en nieuwsgierig z'n nieuwe wereld in. Hij is er klaar voor! Hij zal het wel geweldig vinden als hij strakjes naar buiten kan, hij zal er enorm van opfleuren. 

Kaala is geen katje voor bij kleine kinderen, en enige ervaring is gewenst, hij wordt niet graag opgepakt, maar het is geen al te moeilijk katje. U zult het prima met hem kunnen vinden als hij z'n draai heeft gevonden.