Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Venco (1901099)

Diersoort kater #10329
Ras Europese korthaar
Kleur zwart/wit
Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 15 mei 2019
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig en ervaren
Moet naar buiten: graag, zal hij van opknappen
Speciale zorg: nee

Venco was bij binnenkomst (vorig jaar oktober) eventjes wat schichtig, maar dat verdampte snel. Het bleek een grappig kereltje te zijn. Hij speelt als een tierelier en als extra attractie kan hij zijn staart helemaal plat over zijn rug leggen, alsof er een uiterst flexibel scharniertje tussen zit. 

Zijn uiterlijk mag er wezen. Van bovenaf gezien lijkt hij zwart, maar zoals bij veel zwart/witte katten zit al het wit aan de onderkant: witte teentjes en witte sokjes, een volmaakt wit driehoekje op de borst, wat witte vlekken op de buik, en als kers op de taart prachtige witte snorharen. 

Hij heeft begin januari een paar weken in de ziekenboeg gezeten vanwege een vervelend darmprobleempje. Hij is goed hersteld maar heeft er vanwege het tijdelijke "hokarrest" toch een knauw aan overgehouden. Ons opgewekte knaapje was bar chagrijnig geworden (en geef hem eens ongelijk). Gelukkig is het leed nu geleden en kan hij weer zijn oude blije zelf worden. We zullen maar eens wat spannende veertjes en een laserlichtje uit de kast trekken, daar vrolijkt hij vanzelf van op. 

Dit kereltje is echt toe aan een eigen baasje, waar hij lekker de ruimte krijgt en volop vertier kan vinden.