Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Zenn (1901303)

Diersoort poes #10268
Ras kruising britse korthaar
Kleur wit
Omschrijving

Leeftijd: 4 jaar
Kan bij honden: misschien wel
Kan bij katten: ja, leefde samen met Ghillie en Daisy
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: is gewend aan huis met goed afgezette tuin, mag beslist de tuin niet uit
Speciale zorg: doof

Voor Zenn, Daisy en Ghillie wordt een nieuw baasje gezocht. Ze hoeven niet samen geadopteerd te worden. Als u toch graag een combi wil samenstellen uit dit trio, dan ligt de combinatie Zenn/Ghillie het meest voor de hand, zij lagen nogal eens samen in een mand te slapen. 

Ze zijn gewend om overdag alleen te zijn, hun eigenaar had een fulltime baan. Ze zijn ook gewend aan grotere kinderen (leeftijd 10-12 jaar). Ze hadden de beschikking over een goed afgezette tuin waar ze niet uit konden. Ze deden ook geen moeite om eruit te gaan, maar dat wil niet zeggen dat ze dat ook bij u niet zullen doen, als uw tuin niet echt afgezet is. 

Zenn mag beslist de tuin niet uit, ze is doof (aangeboren, iets wat nogal eens voorkomt bij witte katten). Als ze ergens ligt hoort ze je niet aankomen. Als je haar aandacht wil trekken heeft het geen zin om geluiden te maken, je zal eerst moeten zorgen dat je in haar blikveld komt en iets met "gebaren" en aanraking moeten doen. Als je haar opeens aanraakt, hoe zacht en subtiel ook, zal ze óf stomverbaasd zijn ("waar kom jij opeens vandaan?") óf zich een hoedje schrikken. Dus enig inleven in de stille wereld van deze poes is gewenst, maar het is niet moeilijk hoor, je bent er zo aan gewend. 

Het is een lieve poes, een beetje op zichzelf, die d'r speelse momenten heeft en soms haar luie kant koestert. 

Meer informatie volgt z.s.m.