Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Timur (1901204)

Diersoort kater #10223
Ras Europese korthaar
Kleur zwart/wit
Omschrijving

Leeftijd: anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Timur komt van hetzelfde adres als Olana; hij is naar ons gekomen omdat de man die hun verzorgde dat niet langer kon doen. Ze hoeven absoluut niet samen geadopteerd te worden, de katten waren daar allebei "komen aanwaaien".

Timur is nogal onzeker maar doet geen vlieg kwaad. Als je hem aait begint hij vrijwel meteen te spinnen. Aardig manneke, nogal bang. We kunnen goed merken dat hij wel vertrouwd is met geaaid worden, dat vindt hij prettig, maar opgepakt en vastgehouden worden is hij duidelijk niet gewend. Hij laat dat overigens wel toe. Lief manneke voor mensen die daar geen punt van maken. En wie weet hoever hij nog komt als hij gaat bijleren. 

Hij krijgt nu dus bijles: elke dag eventjes op schoot, meerdere keren, steeds ietsje langer. Eerst met zachtjes vasthouden, daarna los. Hij is aan het ontdekken dat er niks vervelends gebeurt en dadelijk gaat hij het misschien ook wel fijn vinden. Al is het iedere keer maar vijf minuutjes: dadelijk worden het er misschien tien. Of vijftien. Hij leert. Zo te horen vindt hij het stiekem toch al een beetje prettig: zijn spinmotortje start direct. En hij is hartstikke lief. Hij zit nog wel vaak verstopt in z'n vertrouwde holletje, maar als hij op schoot is geweest gaat hij erna wat meer in het zicht zitten. Het vertrouwen begint zachtjes te groeien.