Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Thebe (1901076)

Diersoort poes #10186
Ras Europees korthaar
Kleur driekleurtje (lapje)
Omschrijving

Leeftijd: 6 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee, onzeker
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Thebe is een traditionele lapjespoes: de basiskleur is wit, en her en der liggen er rode en zwarte vlekken. Ze heeft een grappig, flink postuur met een relatief korte staart. 

In het begin was Thebe nogal bang en ontweek ze onze handen, was blazerig. Ze was echter dol op eten en dan begint zo'n poes je prompt alsmaar aardiger te vinden. Nu ze na haar sterilisatie in de gewone kattenverblijven is gearriveerd zien we opeens een andere poes: ze loopt lekker rond met haar staart fier in de lucht, komt uit zichzelf op je af en geeft kopjes aan je handen. De brokjes hebben goed uitgepakt! Grappig genoeg "mikt" Thebe haar kopjes niet altijd even goed; dan komt ze nét niet dichtbij genoeg bij je hand en blijft het kopje letterlijk in de lucht hangen; kom poes, die laatste paar milimeter kunnen er ook nog wel bij! 

Dat de brokjes haar uitstekend zijn bevallen is haar ook wel aan te zien: ze is behoorlijk rond geworden, heeft een malse bilpartij en heeft een figuur dat gerust met "matrone" betiteld mag worden. Eigenlijk past het heel goed bij deze poes. 

Ze komt meteen op je af om kennis te maken en kopjes geven gaat haar heel goed af, maar geaaid worden vindt ze soms wat spannend, ze is toch wat onzeker. Als het onrustig is wijkt ze terug, als ze lekker ontspannen is laat ze het goed toe en begint ze te spinnen. Maar het liefst geeft ze kopjes, daar komt ze steeds voor terug. Zo lief, de matrone die alsmaar terugkomt naar je hand, dan haar koppie demonstratief kantelt en zijwaarts langs je hand strijkt. Dit is een poes voor een rustig huishouden met weinig opschudding; daar zal ze zich het beste thuisvoelen. Ze kan overweg met andere katten. 

Ze kan heel charmant water drinken: ze dompelt voorzichtig haar pootje in het water en likt het dan omstandig en uitgebreid af.