Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Fernando (1900736)

Diersoort kater #10156
Ras Europese Korthaar
Kleur wit/zwart

Foto's

Fernando (1900736) - Foto 17720 Fernando (1900736) - Foto 17719 Fernando (1900736) - Foto 17698
Omschrijving

Leeftijd:  4 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: ogen

Fernando had vette pech: vlak na binnenkomst werd ontdekt dat hij schimmel had, en dan ga je een tijdje in isolatie. Ook kreeg hij in beide ogen een flinke ontsteking. Van de schimmel is hij inmiddels af dus hij zit in de gewone kattenverblijven. Met zijn ogen zijn we flink bezig. Vandaar dus dat hij met zijn ogen knijpt op de foto's. De donkere vlekken onder zijn ooghoeken komen van de oogzalf en zullen straks verdwijnen. Zijn witte vacht ziet wat gelig; die verkleuring komt door de shampoo waarmee hij gewassen is. Het zal even duren maar over enige tijd is Fernando weer origineel wit en zijn z'n ogen weer mooi open. Tot dat moment is het even moeders mooiste niet. 

Omdat Fernando's oogleden naar binnen krulden en z'n oogharen op die manier over z'n oogbol krasten ("entropion" genaamd), zijn in de kliniek z'n oogleden operatief naar buiten getrokken. De bedoeling is dat hij minder gaat knijpen met z'n ogen omdat de irritatie zo natuurlijk een heel stuk minder is. Ook geneest het daardoor makkelijker. We krijgen warempel nu z'n ogen te zien! We houden u op de hoogte van zijn genezingsproces. 

Fernando is zeer op mensen gericht en babbelt er flink op los, hij houdt hele verhalen en geeft altijd antwoord, hij heeft graag het laatste woord. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en komt ook op schoot. Hij kan ook opvallend goed met andere katten overweg.