Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Neyo (1900177)

Diersoort kater #10133
Ras Europese Korthaar
Kleur zwart/wit
Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: wrsch. niet
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Neyo is een jongvolwassen en heel "fris" kereltje. Rank en slank, gespierd, witte bokshandschoentjes aan alle vier z'n pootjes, en een heel open benadering van wat er op zijn pad komt. Meneer gaat in z'n nieuwe omgeving direct op verkenningstocht zonder ook maar op het idee te komen om zich te verstoppen. Hij is blijkbaar niet zo gauw ondersteboven van veranderingen in zijn omgeving. Hij is goed hanteerbaar en heeft een opvallend goede eetlust. Kom maar door met de brokjes! 

Het is een aanhankelijk katertje dat de weg naar je schoot goed weet te vinden, hij wordt graag gekriebeld en geaaid. Ook spelen en jagen zit in zijn repertoire, hij gooit z'n speelgoed enthousiast rond. Goedgemutste jongvolwassen knaap. 

Hij is een paar maanden geadopteerd geweest, tot volle tevredenheid van de adopteerder én Neyo zelf. Toch is Neyo teruggekomen. Hij is supersociaal naar mensen, iedereen mag hem aaien en oppakken, hij wandelt gerust een stukje met je mee, maar hij loopt dus ook gezellig naar binnen bij openstaande deuren, ook als het niet zijn eigen deur is. En ook door openstaande ramen. Ook op de eerste verdieping, als hij daar viavia terecht weet te komen.
Buurtbewoners waren hem goed gezind, het is gewoon een ontzettend leuke kat, maar het gaat net een beetje te ver om hem opeens op je bed aan te treffen... En vroeg of laat wandelt hij natuurlijk naar binnen bij iemand die hem minder goed gezind is. De adopteerder heeft Neyo met spijt in het hart naar ons teruggebracht, de kat is te argeloos en te "open" naar alles en iedereen. 

We zoeken een nieuw baasje voor deze hartstikke leuke kat, en dat baasje kan dan beter wat achteraf wonen, met minder buren, op grotere afstand, zodat Neyo wel lekker op stap kan maar niet meer zomaar overal bij iedereen naar binnen wipt. 

Hij beschikte bij zijn adopteerder over een kattenluikje. Dat werkte prima, hij kon lekker in en uit lopen, en als hij 's avonds thuiskwam ging het luikje dicht. Het was geen enkel probleem om hem 's nachts binnen te houden. Van altijd binnenhouden zal hij diep ongelukkig worden dus dat gaan we niet doen.