Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Dio (1900897)

Diersoort kater #10107
Ras Europese Korthaar
Kleur zwart
Omschrijving

Leeftijd:  7 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend, heeft samengeleefd met zus Daja
Kan bij kleine kinderen: onbekend, wrsch. niet, te bang
Kan bij grote kinderen: ja, mits rustig
Moet naar buiten: ja, volop
Speciale zorg: dieetvoeding: Fibre van Royal Canin

Klik hier voor een filmpje van Dio bij zijn waterbak.

Dio en Daja zijn broer en zus en zijn zeven jaar geleden samen bij ons geadopteerd. Ze zijn afgestaan omdat hun eigenaar naar een appartement ging verhuizen en dat kon hij het tweetal niet aandoen: de katten zijn gewend om volop naar buiten te kunnen, brengen veel tijd buiten door. Ze zouden doodongelukkig worden als ze mee zouden gaan. Dit zijn moeilijke beslissingen, maar voor het welbevinden van de katten is het beter als ze naar een nieuw baasje gaan waar ze weer fijn kunnen genieten van alles wat het buitenleven maar te bieden heeft. Ze woonden overigens in een gewone woonwijk, niet in het buitengebied of zo. 

Omdat de katten bij ons elkaars gezelschap helemaal niet opzochten en af en toe aanvaringen hadden met elkaar, hebben we besloten dat ze apart wegmochten. Daja is inmiddels geadopteerd. 

Dio is actief en is gewend om zijn "eigen leven te leiden", fulltime banen van nieuwe eigenaars zijn geen enkel bezwaar. Wat wél fijn zou zijn: een kattenluikje. Op hun vorige adres was dat niet aanwezig zodat er niks te kiezen viel qua binnen/buiten, waardoor het meestal "buiten" werd. Met een kattenluikje komt hij misschien toch wat vaker binnen. 

Dio is jammer genoeg behoorlijk angstig en heeft enige tijd verstijfd in zijn holletje gezeten met al zijn spieren aangespannen. Hij zou het liefst in rook opgaan, probeerde zelfs z'n koppie onder een dekentje te verstoppen. Hij is daar wel altijd goed aaibaar geweest, hij doet geen vlieg kwaad. Toen hij nog in zijn quarantainehok zat, vond hij het na enige tijd zelfs stiekem héérlijk om geaaid te worden en begon dan eerst heel zachtjes te spinnen en vervolgens heel zachtjes met z'n voorpootjes te dabben, daarna steeds uitbundiger. Toen hij verplaatst werd naar de gewone kattenverblijven viel hij helaas terug in zijn angstige gedrag en moesten we weer opnieuw beginnen. De arme kerel moet heel erg wennen aan z'n nieuwe omgeving. 

Het kost wat tijd om deze knaap te laten acclimatiseren. Hij vindt het inmiddels niet meer nodig om zich te verstoppen, hij laat zich veel vaker en langer zien. Bij een rustige benadering komt hij voorzichtig uit zichzelf zachtjes kopjes geven en kan hij geaaid worden. Hij speelt regelmatig enthousiast en langdurig met een hengeltje. Hij is ontdooid! Hij praat zelfs af en toe naar ons. 

Nu zijn ogen iets minder gestresst staan en er meer iris zichtbaar is, lijkt het of Dio een tikkeltje loenst. Wat lief... volgens sommige "lijstjes" is licht loensen een van de zeven schoonheden, wist u dat? Je wil eigenlijk gelijk je armen om hem heen slaan, het heeft iets heel aandoenlijks. 

Het is wijs om hem voeding te geven met extra vezels om zijn darmen te prikkelen; die hebben in het verleden een keer verstopt gezeten. Hij krijgt bij ons Fibre-brokjes van Royal Canin.