Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Douwe (1800794)

Diersoort kater #10086
Ras Europese Korthaar
Kleur wit / rood
Omschrijving

Leeftijd: 3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: misschien wel, mits andere kat niet te timide
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: oor

Douwe is zomer 2018 bij ons binnengekomen als vondeling. Het was toen een nogal ongepolijste jonge vlegel die uitblonk in ietwat lompe omgangsvormen. Na een aantal maanden trok dat best bij en bleek hij ook een onstuimige schootminnaar. Hij vond een baasje maar kwam helaas na enige tijd terug omdat hij een bijzonder hardnekkige oorontsteking had. Dat bleek inderdaad het geval: ook wij zijn er vervolgens nog maandenlang mee bezig geweest. 
Er is een operatie aan te pas gekomen om het middenoor inwendig schoon te maken, want alle andere behandelingen hadden onvoldoende of geen effect gehad. Daarbij kwam ook een poliep aan het licht, die uiteraard verwijderd is. Hij heeft langdurig medicatie gehad (oorzalf, antibiotica en ontstekingsremmer). Zijn oor is netjes genezen en de infectie heeft het veld geruimd. Het was een heel proces maar Douwe was het dubbel en dwars waard. 

Douwe heeft alles goed doorstaan zonder dat zijn humeur eronder te lijden had. Hij laat bij ons geen enkele kans voorbijgaan om zich op een schoot te nestelen. En dat "schoot" moet je ruim opvatten: hij installeert zich ook graag hoog op je borst. Het kan soms wel even duren voor hij rustig ligt, hij stommelt nogal eens in het rond voor hij z'n favoriete positie gevonden heeft. HIj moet ook altijd eerst een hoop kopjes geven. Hij kan heel onstuimig zijn in z'n liefdesbetuigingen. Deze kat moet je gewoon ondergaan! Hij heeft een pittig kantje, laat niet met zich sollen, waardoor hij niet geschikt is voor bij jonge kinderen. 

Ook op speelgebied staat hij z'n mannetje, hij gaat enthousiast achter een hengeltje aan als daar wat interessants aan hangt. Een laserlichtje daarentegen interesseert hem helemaal niks. Geef hem maar het echte werk, iets wat hij kan pakken! 

Hij heeft een hartruisje graad 2 (op een schaal van 6). In de meeste gevallen kan een kat daar stokoud mee worden zonder er last van te krijgen. 

Het vervelende van een poliep is dat zo'n ding weer kan aangroeien. Met wat geluk blijft het voorgoed rustig in het oor van Douwe, met wat pech keert de poliep terug met mogelijk ontstekingsverschijnselen en/of een evenwichtprobleem. We zijn op zoek naar iemand die de charme van dit rouwdouwertje ziet en die toekomstige medische behandelkosten kan dragen, mocht het oorprobleem opnieuw de kop opsteken.