Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Switch (1900732)

Diersoort poes #10040
Ras Europese korthaar
Kleur grijs cypers met wit
Omschrijving

Leeftijd: 1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: twijfelachtig, wrsch. niet
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Dit poesje met bescheiden afmetingen is een vriendelijk poezeltje, hoewel ze naar haar buurtjes in de naastgelegen kooien wat minder vriendelijke geluiden maakt. Het is waarschijnlijk geen goed idee om haar het huis te laten delen met andere katten. 

Toen ze binnenkwam had ze een afwijkende manier van zitten met de rechter achterpoot, en ze had er duidelijk pijn aan. Onderzoek door de dierenarts wees uit dat er een oude breuk in de knie zat. Er hoefde niks aan gedaan te worden, maar ze mocht wel pijnstilling. Ze heeft ook een paar weken hokrust gehad. Sinds ze in de reguliere kattenverblijven is gearriveerd blijkt ze prima te kunnen lopen en springen. Ze lijkt nergens meer last van te hebben. 

Het poesje komt vlot kennismaken en kopjes geven. Ze is ook goed op te pakken en op schoot te zetten, en ze vindt het prima om lekker geaaid te worden. Toch laat ze niet met zich sollen, ze laat het duidelijk merken als een aanraking minder op prijs wordt gesteld. Daarom kan ze beter niet bij jonge kinderen. 

Ze is gemakkelijk in de jaagmodus te krijgen. Beweeg maar met iets spannends, dan gaat ze er enthousiast achteraan.