Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Auris (1900651)

Diersoort kater #10002
Ras Europese korthaar
Kleur grijs cypers met wit
Omschrijving

Leeftijd: 3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee, te onzeker
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Het lijkt net of Auris z'n rechter oorschelp ontbreekt, maar hij heeft wel degelijk een rechter oorschelp, die ligt alleen plat naar voren en is een stuk kleiner dan de normale linker. We noemen zo'n oor een "bloedoor" of vervolgens "bloemkooloor" of "schrompeloor". Zo'n oor kan ontstaan als de kat (of hond) vanwege jeuk of pijn aan z'n oor ermee gaat flapperen. Daardoor kan er een bloeduitstorting ontstaan in de oorschelp. Als daar niks aan gedaan wordt, verandert het kraakbeen van de oorschelp door de slechte doorbloeding en wordt het een schrompeloor. Dat is definitief en niet meer te verhelpen. Voor gedetailleerdere informatie over dit verschijnsel kunt u internet raadplegen.
De bron van Auris z'n jeuk hebben we overigens wel kunnen verhelpen: hij had last van oormijt. Vanwege z'n vernauwde gehoorgang kan het nodig zijn om af en toe z'n oor schoon te maken met een vloeistof die "Otoclean" heet. Meer informatie is bij ons verkrijgbaar. Laat het u niet weerhouden van adoptie: het is een geinig katertje. 

Genoeg over z'n oor. Auris is een compact aanvoelend katertje; stevig, gespierd. Hij is aanvankelijk een tikkeltje onzeker, vertrouwt het nog niet helemaal, maar is prima aaibaar en vriendelijk. Hij is in z'n jeugd kennelijk goed gesocialiseerd en pas later op straat beland. Hij zal zich in een nieuwe omgeving eerst even verstoppen om van daaruit de boel eens goed te bestuderen. Ook in een holletje is hij goed aaibaar, hij gaat dan van pure pret heerlijk liggen rollebollen. Als hij zich veilig voelt komt hij tevoorschijn. Rollebollen staat hoog genoteerd in zijn repertoire, en nu hij begint te wennen begint hij ook te spelen. 

Hoogste tijd dat hij weer een echt baasje krijgt en goede verzorging zodat hij nooit meer last van vervelende kriebelbeestjes hoeft te krijgen. Zijn andere oortje moet natuurlijk fier rechtop blijven staan! 

Hij heeft overigens een klein hartruisje, van 1 op een schaal van 6. De meeste katten kunnen daar stokoud mee worden zonder er ooit last van te krijgen.