Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Lobke (1901365)

Diersoort hond #10339
Ras teckel
Kleur zwart-bruin
Omschrijving

Lieve Lobke

Van Lobke is afstand gedaan omdat haar baasje is verhuisd van een boerderij naar een seniorenwoning. Lobke kon daar maar moeilijk wennen. Van vrij rondlopen op een erf naar aan de riem moeten lopen, daar zou elke hond moeite mee hebben. Op het moment zit Lobke in een gastgezin waar aan de lijn lopen steeds beter gaat. Het is een hondje dat heel graag bij je is (het liefst ligt ze bovenop je) dus we plaatsen haar graag bij iemand die veel thuis is of bij iemand die al een ander hondje heeft.

Helaas is gebleken dat Lobke een hartprobleem heeft. Ze heeft een hartecho gehad waarbij naar voren kwam dat ze 3 lekkende hartkleppen heeft (een wat meer dan de andere twee). Ook is het hart iets vergroot omdat het zo hard heeft moeten werken. De dierenarts heeft ons geadviseerd om direct te starten met hartmedicatie. Deze medicatie moet 2 keer per dag gegeven worden, levenslang. Het zijn geen goedkope medicijnen. Per dag zou u zo’n €1,48 kwijt zijn aan deze medicatie. Deze prijs betalen wij bij onze dierenarts. U mag deze medicijnen via ons kopen tegen asielprijs (prijswijzigingen voorbehouden). In de toekomst zouden daar nog plaspillen bij kunnen komen als Lobke last krijgt van vochtophopingen in de longen of buik. Symptomen van vochtophopingen kunnen zijn: benauwdheid, sneller moe zijn, hoesten, vermageren of juist een dikkere buik krijgen.

Bent u veel thuis en heeft u de financiële middelen om de medische kosten op te vangen, neemt u dan contact op voor een afspraak om kennis te maken met Lobke. U kunt ons tijdens kantooruren bereiken op 0492-513971.