Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Adopteren van een hond, kat of ander dier

Het eerste dierenasiel van Helmond is vanaf 30 maart 2008 gevestigd op dezelfde locatie als Dierenambulance Helmond e.o.. Door ingebruikname van de industriehal aan Grasbeemd 17, 5705 DE in Helmond en de gelijktijdige oprichting van Stichting Animal Hope e.o. was het mogelijk geworden in Helmond en omgeving dieren voor langere tijd te helpen. Sinds 6 juli 1992 is het asiel en de ambulancedienst opgegaan in één stichting, onder de naam Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Met helpen wordt bedoeld het opvangen, verzorgen, socialiseren en de eventuele medische verzorging van alle dieren die eerder via onze ambulancedienst zijn binnengekomen en waarvan niet binnen 14 dagen de rechtmatige eigenaar is gevonden of het verantwoord uitzetten in de natuur niet mogelijk was. Ook dieren die aan ons asiel door de vorige eigenaar werden afgestaan om diverse redenen (ziekte, verhuizing enz.) worden hier opgenomen.

Voor al deze dieren zoeken wij op verantwoorde wijze een nieuwe baas en geven ze zo een extra kans op een dierenleven vol welzijn, liefde en geluk.

Als u besloten heeft over te gaan tot het in huis nemen van één van onze asieldieren, dan volgt als eerste natuurlijk de persoonlijke kennismaking. Samen kijken we of er een klik is en hoe u op elkaar reageert. Vooraf in het contact met één van onze asielbeheerders wordt er al bekeken of er een match kan zijn. Voor het kennismaken met een kat kunt u tijdens onze openingstijden naar het asiel komen. Voor een hond wordt wel altijd een afspraak ingepland. De verzorgers zullen uw vragen met veel liefde en passie beantwoorden en u begeleiden bij de adoptie. Van alle dieren zijn wij goed op de hoogte van hun gedragingen en mogelijk voorspelbare reacties. Ook tips en adviezen voor de opvoeding en de omgang met het betreffende dier zullen uitgebreid aan bod komen. Na de adoptie kunt u nog steeds bij ons terecht voor raad en daad. Mocht u vragen hebben over andere dieren die al dan niet uit ons asiel komen, dan staan wij u graag te woord. In uniekere gevallen kunt u doorverwezen worden naar een andere stichting of organisatie die zich specifiek richt op een bepaalde diersoort. Wij beschikken over een groot netwerk van kennis, ervaring en informatie waar wij u graag mee in contact brengen.