Dierenambulance Helmond

Stichting Dierenambulance & Dierenasiel Helmond e.o.

0492-513971
slide

Wat we doen

Dierenambulance Helmond e.o.coronavirus

Onze dierenambulance is al ruim 30 jaar een begrip in Helmond en ruime omgeving.

Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door onze medewerkers opgehaald of door een vinder naar onze locatie gebracht. corona en huisdierenVeel van die dieren zijn door hun eigenaren afgedankt, verwaarloosd, weggedaan of zelfs letterlijk als oud vuil weggegooid of uit de auto gezet. Andere dieren leven vrij in de natuur, zijn echte zwervers, zijn ziek of hebben een ongeluk gehad.

In alle gevallen worden deze dieren met de meeste zorg en liefde door onze vrijwilligers van de dierenambulance opgehaald, vervoerd, voorzien van eerste hulp en zo nodig naar onze vaste dierenartsen van Dier en Dokter in Helmond en/of Mierlo gebracht. Daar krijgen ze verdere medische verzorging en indien noodzakelijk ter vergroting van de overlevingskans een operatie.

Belangrijk:
Wij zijn alleen gerechtigd om dieren op te halen binnen ons verzorgingsgebied (gemeente Helmond). Voor meldingen uit andere gemeenten, dient u contact op te nemen met medewerkers van de gemeente waar het dier zich bevindt.

Gevonden dieren worden op onze website vermeld en opgevangen in de 14-dagen ruimte. Na 5 dagen worden deze dieren voorzien van een chip en de nodige entingen, dit is bij wet bepaald. Indien er binnen 14-dagen geen rechtmatige eigenaar zich heeft gemeld, worden gevonden katers en poezen geneutraliseerd, bij gevonden honden geschiedt dit bij medische noodzaak of vanwege gedragsproblemen. Na deze periode worden de nog niet geplaatste dieren in ons dierenasiel opgenomen en verder bemiddeld naar een nieuwe kans bij een nieuwe eigenaar.

Dieren uit de natuur worden daarin weer verantwoord teruggeplaatst.

Vervoer naar dierenarts of crematorium

Onze dierenambulance is tegen een speciale ritprijs inzetbaar voor vervoer van zieke of gewonde dieren die ter controle of verzorging naar de eigen dierenarts moeten als de eigenaar over geen of afdoende vervoer beschikt, lichamelijk beperkt is of geen vrij kan nemen. Daarnaast zijn wij eigenaren op afroep en tegen ritprijs behulpzaam bij het ophalen en vervoer van hun overleden huisdier naar het dierencrematorium.

 

Dierenasiel – dierenopvang Helmond e.o.

De opening van het eerste dierenasiel van Helmond was op 30 maart 2008. Het asiel werd op dezelfde locatie gevestigd als  Dierenambulance Helmond e.o. Door ingebruikname van de industriehal aan Grasbeemd 17, 5705 DE in Helmond is het mogelijk geworden in Helmond en omgeving dieren voor langere tijd te helpen. Met helpen wordt bedoeld het opvangen, verzorgen, socialiseren en de eventuele medische verzorging van alle dieren die eerder via onze ambulancedienst zijn binnengekomen en waarvan niet binnen 14 dagen de rechtmatige eigenaar is gevonden of het verantwoord uitzetten in de natuur niet mogelijk was. Ook dieren die aan ons asiel door de vorige eigenaar werden afgestaan om diverse redenen (ziekte, verhuizing enz.) worden hier opgenomen. Voor al deze dieren zoeken wij op verantwoorde wijze een nieuwe baas en geven ze zo een extra kans op een dierenleven vol welzijn, liefde en geluk.WILT U EEN DONATIE DOEN AAN DE Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. DAN KAN DAT OP:
IBAN NL63 RABO 01710 58615